România trimite în Slovenia două generatoare electrice

România va trimite în Slovenia, care se confruntă cu probleme în funcţionarea sistemului energetic din cauza ninsorii, două generatoare electrice, a anunţat premierul Victor Ponta, adăugând că, probabil, el şi alţi responsabili ar fi trebuit să emigreze dacă România se confrunta cu probleme similare

270 afișări
Imaginea articolului România trimite în Slovenia două generatoare electrice

Victor Ponta (Immagine: Marius Dumbrăveanu / Mediafax Foto)

"Există în Sistemul European o solicitare de sprijin din partea Sloveniei. Slovenia a fost afectată de intemperii, practic tot sistemul energetic e la pământ - 80.000 de oameni şi durează patru săptămâni ca să îl repare. Nu vreau să mă gândesc dacă se întrerupea la noi patru ore, nu patru săptămâni, bănuiesc că şi eu, şi toţi ceilalţi prezenţi aici trebuia să emigrăm. Dar e un necaz, Sistemul European prevede sprijin în această situaţie", a spus Ponta la comandamentul pentru iarnă reunit la Guvern.

El a precizat astfel că România, alături de alte ţări europene, va trimite în Slovenia două generatoare electrice.

"Două avem, două dăm !", a conchis Ponta.

Aproximativ 120.000 de consumatori au rămas fără curent electric şi numeroase drumuri au fost blocate, duminică, în Slovenia în urma ninsorilor abundente care afectează cea mai mare parte a ţării încă de sâmbătă.

În total, aproximativ 120.000 de locuinţe, respectiv 250.000 de persoane, au rămas fără curent electric duminică în această ţară cu două milioane de locuitori.

Ministerul sloven al Apărării a anunţat deja că va mobiliza 100 de militari pentru a asista unităţile de apărare civilă în regiunea Postojna şi că sunt aşteptate generatoarele electrice din Austria, Germania şi Cehia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici