România va trimite resurse umanitare Ucrainei. Cu acest prilej, Premierul Orban şi-a ironizat omologul maghiar

  • România va trimite ajutor umanitar Ucrainei
  • Guvernul a decis joi printr-o hotărâre guvernamentală
  • Ludovic Orban şi-a ironizat omologul din Ungaria
2052 afișări
Imaginea articolului România va trimite resurse umanitare Ucrainei. Cu acest prilej, Premierul Orban şi-a ironizat omologul maghiar

Sursa foto: profimedia

În cadrul unei şedinţe de guvern purtate joi, s-a luat decizia ca România să trimită ajutor umanitar cu titlu gratuit Ucrainei, care se luptă cu pericolul epidemic generat de coronavirus.

Cu această ocazie, Premierul Ludovic Orban i-a trimis săgeţi omologului său din Ungaria, după ce acesta a afirmat că va acorda ajutoare umanitare ţărilor vecine doar pentru comunităţile de etnici maghiari.

„Sunt multe zone care se confruntă cu un nivel ridicat de epidemie iar răspândirea virusului afectează şi zone care sunt locuite de români, în special zona Cernăuţi, dar ajutorul pe care îl vom acorda nu-l vom acorda în exclusivitate, aşa cum au procedat alţii, pentru fraţii noştri români din Ucraina, ci vom acorda pentru Ucraina, pentru arealurile care sunt cele mai afectate şi pentru a sprijini Ucraina în lupta pe care o duce cu coronavirusul”, a declarat Ludovic Orban.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici