Roşca (PNL): Parlamentarii nemulţumiţi au fost pentru fuziune, condiţia e să nu renunţăm la PNL - AUDIO

Liderul PNL Prahova, Mircea Roşca, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că parlamentarii liberali de Prahova nemulţumiţi au votat, la Delegaţia Permanentă, pentru ideea fuziunii cu PDL, menţionând că s-a stabilit că nu se va renunţa la sigla, identitatea şi denumirea PNL.

639 afișări
Imaginea articolului Roşca (PNL): Parlamentarii nemulţumiţi au fost pentru fuziune, condiţia e să nu renunţăm la PNL - AUDIO

Roşca (PNL): Parlamentarii nemulţumiţi au fost pentru fuziune, condiţia e să nu renunţăm la PNL

Mircea Roşca a declarat că parlamentarii PNL din Prahova care au contestat ideea fuziunii cu PDL au abordat "o temă falsă". "Parlamentarii au ieşit pe o temă falsă din punctul meu de vedere, anunţând că nu sunt de acord cu fuziunea PNL cu PDL. Or, este falsă din mai multe puncte de vede. O dată, că Biroul Politic Naţional şi mai ales în Delegaţia Permanentă din care parlamentarii de Prahova fac parte s-a dat un vot de începere a negocierilor cu PDL, în perspectiva alianţei sau fuziunii. În Delegaţia Permanentă s-a stabilit că nu se va renunţa – a fost un vot de principiu – să nu se renunţe la sigla şi la identitatea partidului, denumirea partidului. Şi că ar fi poate mai benefică pentru PNL, pentru dreapta şi victoria în alegeri să se întâmple o fuziune decât o alianţă (...) Este o temă falsă, pentru că ei fost în această delegaţie permanentă, cu excepţia unui dacă nu mă înşel, au votat pentru, şi nu s-a pus problema până acuma care sunt criterii, în ce condiţii, cum", a declarat Roşca.

Liderul PNL Prahova a precizat că parlamentarii sunt liberi să aibă punctul lor de vedere, dar "contradicţia vine din faptul că au fost în acea Delegaţie Permanentă, nu au ridicat această problemă, au votat, şi totuşi acum au un punct diferit".

El a menţionat că mandatul aprobat în Delegaţia Permanentă a fost unul de principiu, iar în urma discuţiilor cu PDL să se vadă concret care sunt paşii de urmat. "PNL a obişnuit opinia publică de a avea păreri diferite, prin mai multe voci. Când este vorba de o decizie a partidului, ea trebuie respectată. Dacă va fi o decizie fermă din punctul ăsta de vedere – deocamdată a fost un mandat de începere a discuţiilor în spiritul fuziunii – când va fi o decizie a partidului cine se va aşeza împotriva deciziei, atunci lucrurile într-adevăr se vor complica", a afirmat Roşca.

Liderul PNL Prahova a precizat că joi seară a avut loc o şedinţă a Biroului Politic Judeţean la care nu au participat cinci parlamentari, care nu au anunţat de ce nu participă, însă a presupus că absenţa este motivată de faptul că o parte dintre aceştia au avut rezultate mici la europarlamentare în colegiilor lor.

"Chiar dacă filiala Prahova este pe primul loc ca număr de voturi şi între primele ca procent, parlamentarii sunt cei care au obţinut rezultate proaste, probabil şi din cauza efectului de pe naţional în zona urbană. S-a interpretat la Biroul Politic Judeţean că din cauza acestor rezultate proaste nu sunt prezenţi", a afirmat Roşca.

El a menţionat că a încercat să îi contacteze telefonic pe o parte dintre aceştia, inclusiv pe secretarul general al PNL Prahova, deputatul Nicolae Alexandri, care însă nu a reuşit să vorbească cu acesta.

Roşca a spus că prerogativele lui Alexandri au fost preluate de un secretar general adjunct, în lipsa acestuia. Liderul PNL Prahova a menţionat că problema legată de schimbarea yalei nu are legătură cu atitudinea parlamentarilor întrucât conferinţa de presă de vineri a fost susţinută în sediul PNL.

"Sediul PNL are un program, de dimineaţa până la o anumită oră seara. Azi noapte la ora 11.00 era normal să fie închis sediul PNL, sau la ora 10.00, pentru că era în afara programului. Într-adevăr, s-a schimbat secretarul general, nu a fost modificat, ci i-a preluat prerogativele secretarul general adjunct. Conform Statutului preşedintele, adică eu, are dreptul să schimbe secretarul general. În lipsa acestuia şi nejustificată, în sensul în care nu mi-a răspuns la telefon ce se întâmplă cu el, a trebuit să-i dau prerogativele secretarului general adjunct", a mai explicat Roşca.

Liderul PNL Prahova a menţionat că va face o informare la nivelul Biroului Politic Naţional, care se va reuni luni la Bucureşti, urmând să aibă loc o discuţie cu parlamentarii nemulţumiţi din filială.

Membri din conducerea PNL Prahova se declară "împotriva oricărei fuziuni, indiferent cu ce partid, astfel încât PNL să nu piardă identitatea celor 139 de ani", urmând să fie propuse "o serie de modificări ale statului actual al PNL", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Vineri, la sediul PNL Prahova, a avut loc o conferinţă de presă la care au participat şase dintre cei şapte parlamentari PNL aleşi în colegii uninominale din Prahova, respectiv deputaţii Nicolae Alexandri, Graţiela Gavrilescu, Paul Dumbrăvanu, Sorin Teju şi senatorul Ion Luchian, cărora li s-au alăturat viceprimarul municipiului Ploieşti, Iulian Teodorescu, şi Bogdan Nica, vicepreşedinte al PNL Prahova.

Toţi cei opt reprezentanţi ai conducerii PNL Prahova au explicat că sunt împotriva oricărei fuziuni care ar putea duce la dispariţia PNL.

Astfel, senatorul Ion Luchian a afirmat că reprezentanţii conducerii PNL Prahova vor să tragă un "semnal de alarmă" în sensul în care, prin fuziunea cu PDL, PNL şi-ar putea pierde denumirea şi sigla.

De asemenea, deputatul Graţiela Gavrilescu a afirmat că ea şi colegii săi din conducerea PNL Prahova sunt "împotriva oricărei fuziuni, indiferent cu ce partid, orice fel de comasare astfel încât PNL să nu îşi piardă identitatea celor 139 de ani".

"Nu credem că este momentul ca după sute de ani să putem să dizolvăm PNL. Vom lupta pentru ca PNL să îşi ducă în continuare idealul şi doctrina. Cred că marea majoritate a membrilor PNL sunt de acord cu acest lucru", a spus Graţiela Gavrilescu.

La rândul său, viceprimarul municipiului Ploieşti, Iulian Teodorescu, care este membru în Biroul Politic al PNL Prahova, a anunţat că el şi colegii săi vor propune "o serie de modificări ale statutului actual (al PNL – n.r.) în sensul reîntoarcerii la ceea ce a însemnat statutul PNL în anii 90".

El a criticat actualul statut al partidului, adoptat în anul 2009, spunând despre acesta că nu conţine cele mai importante principii liberale.

"Au fost nişte principii care nu numai că nu mai apar în statutul partidului, dar au fost grav încălcate în ultima perioadă de timp. Facem şi un apel către organizaţiile PNL din ţară care să îşi formuleze ce doleanţe au pentru modificarea statutului şi dacă convine la această dată o fuziune, o alianţă sau modul în care dânşii înţeleg să vadă acest lucru", a spus Iulian Teodorescu.

Secretarul general al PNL Prahova, Nicolae Alexandri, a afirmat, în cadrul conferinţei de presă, că preşedintele PNL Prahova, care face parte din comisia de negociere cu PDL la discuţiile privind fuziunea celor două formaţiuni politice, "nu a purtat negocierile în sensul celor discutate cu colegii lui".

Un scandal a avut loc, joi seară, la PNL Prahova după ce membri din structura de conducere a filialei au refuzat să participe la şedinţa Biroului Permanent Judeţean în care urma să se discute fuziunea cu PDL, motiv pentru care preşedintele PNL Prahova a schimbat încuietoarea de la intrarea în sediu.

Mai mulţi membri din conducerea PNL Prahova au contestat, joi, şedinţa Biroului Permanent Judeţean al PNL Prahova, acuzând că aceasta este nestatutară, ei refuzând să participe la şedinţă pe motiv că nu vor alianţa "pe picior" cu PDL, astfel că preşedintele organizaţiei judeţene, Mircea Roşca, a decis schimbarea încuietorii de la intrarea în sediul PNL Prahova, pentru ca liberalii să nu mai aibă acces în sediul partidului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici