Rovana Plumb: Elena Udrea este ipocrită când spune că se simte discriminată în politică

Europarlamentarul Rovana Plumb, şefa organizaţiei de femei a PSD, crede că declaraţia ministrului PDL Elena Udrea, după care aceasta se simte discriminată în politică, este "o ipocrizie", având în vedere că guvernul din care face Udrea este cel care "a lovit fără milă femeile din România".

186 afișări
Imaginea articolului Rovana Plumb: Elena Udrea este ipocrită când spune că se simte discriminată în politică

Rovana Plumb: Elena Udrea este ipocrită când spune că se simte discriminată în politică (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Faţă de cine se simte discriminată? Are salariu cu 15% mai mic decât colegii bărbaţi ai domniei sale? A fost sărită de la promovare la merite egale cu ale colegilor bărbaţi?Mai mult, i-a fost tăiat cumva salariul cu 25%, aşa cum li s-a întâmplat femeilor care lucrează în sănătate sau educaţie?", se întreabă Plumb, într-o declaraţie remisă, sâmbătă, agenţiei MEDIAFAX.

Plumb îi recomandă lui Udrea să vorbească despre discriminare "cu o profesoară sau asistentă medicală, care câştigă 8 sau 10 milioane de lei pe lună şi care, pe lângă faptul că are un salariu tot mai mic, nu se bucură de niciun fel de sprijin pentru creşterea şi îngrijirea unui copil".

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Craiova, alături de primarul municipiului, Antonie Solomon, că se simte discriminată ca femeie în politică, spunându-le jurnaliştilor: "Îmi filmaţi pantofii mei şi pe ai domnului Solomon nu".

Elena Udrea a spus că nu se plânge de statutul de femeie în politică şi că încearcă să facă faţă fără să plângă.

"Mă simt discriminată ca femeie în politică, dar nu mă vait cu asta. Am luat-o ca atare şi încerc să fac faţă contextului fără să plâng (...) O femeie întotdeauna este tratată într-o gamă minoră în politică, poate şi pentru faptul că de multe ori dacă nu ai argumente în faţa unei femei este cel mai simplu şi stereotipic să mergi să discuţi viaţa personală, garderobă sau aspect", a spus Udrea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici