Rovana Plumb îl CONTRAZICE pe Liviu Dragnea: Sigur va fi o analiză la nivelul partidului după eşecul referendumului/ Despre afirmaţiile lui Ţuţuianu: PSD e un partid deschis, democratic

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a declarat, în legătură cu referendumul pentru familie că va exista o analiză în partid. Declaraţia vine în contextul în care Liviu Dragnea a spus că nu poate fi făcută o astfel de analiză "pentru că nu au fost nişte alegeri la care să fi participat PSD".

646 afișări
Imaginea articolului Rovana Plumb îl CONTRAZICE pe Liviu Dragnea: Sigur va fi o analiză la nivelul partidului după eşecul referendumului/ Despre afirmaţiile lui Ţuţuianu: PSD e un partid deschis, democratic

Rovana Plumb îl CONTRAZICE pe Liviu Dragnea: Sigur va fi o analiză la nivelul partidului după eşecul referendumului

"Înţeleg că pentru viitor trebuie să existe o dezbatere în ceea ce priveşte iniţiativele legislative care sunt în Parlament, dar trebuie să existe o dezbatere. Asta este foarte clar. Iar în ceea ce priveşte rezultatele referendumului sigur că va fi o analiză la nivelul partidului. De la bun început PSD a spus că va face acţiuni de informare şi nu va intra într-o campanie similară campaniei politice, pentru că referendumul a fost o iniţiativă civică, nu a fost o acţiune politică", a afirmat Rovana Plumb, preşedintă a organizaţiei Femeilor Social-Democrate, miercuri la Parlament.

Întrebată ce crede despre faptul că PNL a acuzat PSD că este de vină pentru eşecul referendumului pentru redefinirea familie, Plumb a răspuns: "Sincer, mie mi se pare că această aruncare de vină către PSD din partea PNL este nejustificată şi din punct de vedere politic nici nu am cum s-o calific, pentru că pur şi simplu au transformat o participare, în cadrul iniţiativei civice din partea Coaliţiei pentru familie, într-un demers politic, cu care nu sunt de acord".

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, spune că nu va exista o analiză în PSD privind prezenţa la referendum, deoarece nu a fost o campanie asumată de partid, susţinând că ar fi nevoie de un referendum fără prag pentru ca rezultatul să fie cu adevărat voinţa majorităţii.

Biroul Electoral Central a anunţat, luni, rezultate ale referendumului pentru familie, după centralizarea a 19.040 secţii de votare. Pentru redefinirea familiei au votat 91,56%, iar împotrivă 6,47% din cei prezenţi la urne. Un procent de 21,10% de persoane s-au prezentat la urne, însemnând 3.857.308 din cei 18.279.011 de alegători. Astfel, pragul legal de prezenţă de 30% necesara validării referendumului nu a fost atins.

Plumb, despre afirmaţiile lui Ţuţuianu: PSD e un partid deschis, democratic. Există puncte de vedere

Ministrul Fondurilor Europene Rovana Plumb a declarat, în legătură cu criticile lui Adrian Ţuţuianu la adresa PSD şi a ministrului Economiei, că partidul este unul democratic unde există puncte de vedere şi opţiuni.

"PSD este un partid deschis, unul democratic. Există puncte de vedere, opţiuni. Atunci când în CEx se ia o decizie cu majoritate de vot sau unanimitate, acea decizie se respectă", a afirmat Rovana Plumb, miercuri la Parlament.

Întrebată dacă este mulţumită de activitatea lui Adrian Ţuţuianu, ca lider al PSD Dâmboviţa, Plumb a răspuns: "Din punctul meu de vedere Adrian Ţuţuianu s-a implicat de fiecare dată când s-a pus problema de punere în aplicare a programului de guvernare, de a participa în campaniile electorale".

O înregistrate a fost publicată, marţi, de România Tv, în care Adrian Ţuţuianu spune că PSD e "un partid de maimuţe", deoarece a acceptat ca Liviu Dragnea să o propună premier pe Sevil Shhaideh.

Adrian Ţuţuianu, care este vicepreşedinte al PSD şi lider al organizaţie social-democrate Dâmboviţa, a adăugat că schimbarea a trei premieri precum şi a unor miniştri a fost "o tragedie" pentru partid, iar calitatea Guvernului este tot "o tragedie". În acest context, Ţuţuianu face referire la ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, despre care spune că "este atât de prost încât nu poate asculta mai mult de 5 minute când vorbeşte cineva cu el", iar singura legătura a acestuia cu economia este faptul că "a avut o vulcanizare".

De asemenea, potrivit sursei citate, Ţuţuianu a prezentat un sondaj în care Klaus Iohannis ar câştiga alegerile prezidenţiale, în turul doi, în faţa unor potenţiali candidaţi precum Liviu Dragnea, Gabriela Firea sau Călin Popescu Tăriceanu.

În legătură cu această înregistrare, senatorul PSD a afirmat, luni la Parlament, că dacă ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, îl va da în judecată se va apăra în instanţă, mai ales că este şi „avocat de meserie”. Despre expresia ”PSD, un partid de maimuţe”, Ţuţuianu a spus că se include în această categorie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici