Ruperea coaliţiei de guvernare. Reacţiile liderilor locali: Să punem punct jocului dublu. Se poate guverna şi fără ei/ „Există posibilitatea ca în CEx PSD să se decidă ieşirea de la guvernare”

Deputatul PSD, Mihai Weber, preşedinte al PSD Gorj, a avut o replică tăioasă, luni, despre eventualitatea ieşirii ALDE de la guvernare, fiind de părere că trebuie pus punct „jocului dublu”: „Ei au considerat că e foarte bine să stea cu un picior la guvernare şi cu unul în opoziţie”, spune Weber. Vicepreşedintele PSD Teleorman, Dănuţ Cristescu, vine cu variante noi în ceea ce priveşte ieşirea ALDE de la guvernare, spunând că „90 de zile guvernul va rămâne”, dar şi că e posibil ca PSD să decidă că nu mai vrea să conducă Guvernul.

1432 afișări
Imaginea articolului Ruperea coaliţiei de guvernare. Reacţiile liderilor locali: Să punem punct jocului dublu. Se poate guverna şi fără ei/ „Există posibilitatea ca în CEx PSD să se decidă ieşirea de la guvernare”

Bădălău, despre varianta ieşirii ALDE de la guvernare: Sunt oameni serioşi/ Preşedintele PSD Cluj: Plecarea ALDE de la guvernare ar fi o greşeală. PSD nu ar fi făcut-o

Lider PSD Teleorman, despre ieşirea ALDE de la guvernare: Poate iese PSD

Vicepreşedintele PSD Teleorman, Dănuţ Cristescu, vine cu variante noi în ceea ce priveşte ieşirea ALDE de la guvernare, spunând că „90 de zile guvernul va rămâne”, dar şi că e posibil ca PSD să decidă că nu mai vrea să conducă Guvernul.

Dănuţ Cristescu, preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman şi vicepreşedinte PSD în judeţ, spune că după şedinţa CEX e posibil ca PSD să decidă ieşirea de la guvernare.

„Am aflat şi eu despre intenţia ALDE de a ieşi de la guvernare. Presupun că se va lua şi o decizie în Comitetul Executiv al PSD. Bineînţeles că vom găsi soluţii să rămânem la guvernare. Cred că se vor căuta, cel puţin, soluţii de a rămâne la guvernare. Sigur că trebuie să luăm în calcul şi faptul că 90 de zile guvernul va rămâne. Dar se poate depune şi moţiune de cenzură şi atunci funcţionezi cu un guvern care nu mai poate să emită ordonanţe. Deci se vor lua deciziile cele mai bune. Există posibilitatea în CEX să decidă PSD să se iasă de la guvernare, dar cred că se vor găsi soluţii să rămână. Eu asta mi-aş dori. Avem foarte multe proiecte în judeţul Teleorman şi vreau să le continuăm”, a spus Cristescu.

Lider PSD, despre ieşirea ALDE: Să punem punct jocului dublu. Se poate guverna şi fără ei

Liderul PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că e vremea că se pună punct „jocului dublu” făcut de ALDE.

„Cred că trebuie să punem punct odată jocului dublu făcut de partenerii noştri de alianţă, pentru că noi tot timpul am fost un partid serios şi i-am tratat cu onestitate pe cei care au fost, dar ei au considerat că e foarte bine să stea cu un picior la guvernare şi cu unul în opoziţie, ceea ce nu e corect”, a spus Weber.

Potrivit acestuia, PSD poate guverna şi fără ALDE.

„Se poate guverna şi în condiţiile acestea, făra niciun fel de probleme, există şi precedent. Chiar pe vremea lui Tariceanu, am guvernat. Sunt convins că vor exista şi câteva mişcări şi plecări masive de la ALDE, pentru că îi căutau de fapt un pretext, cred că asta a fost şi strategia lor, de la bun început. Acest lucru da dovadă de multă neseriozitate, drept pentru care sunt convins că se poate guverna şi vom guverna, vom arăta că, şi în condiţiile de o majoritate destul de mică se poate guverna, pentru că ţara asta trebuie guvernată, iar ceilalţi din opoziţie, sunt convins că nu îşi asumă nimeni guvernarea acum", a mai spus Weber.

Preşedintele PSD Cluj: Plecarea ALDE de la guvernare ar fi o greşeală. PSD nu ar fi făcut-o

Preşedintele PSD Cluj, deputatul Horia Nasra, susţine că plecarea ALDE de la guvernare ar fi o greşeală, pe care cu siguranţă social-democraţii nu ar fi făcut-o. Nasra spune că dacă rup coaliţia, cei de la ALDE nu repsectă votul din 2016. Şi liderul PSD Alba crede că ALDE greşeşte plecând din Guvern. 

Liderul PSD Cluj, Horia Nasra, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că ar fi fost mult mai bine ca PSD şi ALDE să creeze o alianţă cu Pro România şi să aibă un candidat comun la prezidenţiale.

„Am susţinut în permanenţă că proiectul PSD-ALDE trebuie continuat, fără întrerupere, până în 2020. Ar fi fost bine ca atât PSD, cât şi ALDE şi Pro România să creeze o alianţă pe stânga eşichierului politic şi să aibă un candidat comun la prezidenţiale. O ieşire a ALDE din proiectul început în 2016 ar fi greşeală şi, cu siguranţă, nu PSD a făcut această greşeală. Decizia ALDE şi a lui Tăriceanu nu este corectă faţă de cei care şi-au dat votul în 2016, ar fi trebuit să ducă până la final cele promise în campania electorală”, a spus Nasra.

Şi liderul PSD Alba spune că o decizie de ieşire de la guvernare a ALDE nu ar fi benefică.

„Are loc un CEx, la care eu nu particip pentru că sunt în judeţ şi după aceasta vedem ce decizie se ia. Eu cred că ALDE face o greşeală (dacă iese de la guvernare - n.r.)”, a declarat preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu.

Întrebaţi dacă PSD va guverna minoritar sau dacă se va retrage de la guvernare, Nasra şi Dîrzu nu au dorit să răspundă.

Miniştrii ALDE vor demisiona marţi din Guvernul Dăncilă, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX, urmând ca, în şedinţa Biroului Politic Naţional de luni, de la ora 16.00, să fie decisă ieşirea de la guvernare şi alianţă cu Pro Romania.

De asemenea, va fi luată decizia de a-l susţine pe Mircea Diaconu pentru preşedinţie, după retragerea lui Călin Popescu Tăriceanu din cursă.

Bădălău, despre posibila ieşire a ALDE de la guvernare: Sunt oameni serioşi

Niculae Bădălău, şeful PSD Giurgiu, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că nu ia în calcul varianta ieşirii ALDE de la guvernare. „Sunt oameni serioşi, discutăm despre guvernarea unei ţări”, a spus Bădălău.

Întrebat de corespondentul MEDIAFAX ce opinie are faţă de eventuala ieşire a ALDE de la guvernare, Niculae Bădălău a spus că nu ia în calcul deocamdată această posibilitate.

„Aşteptăm mâine (marţi – n.r.), să vedem dacă se retrag din Guvern. Din Guvern nu te poţi retrage decât printr-o demisie, mai sunt câţiva paşi şi după aceea cu siguranţă discutăm. Deocamdată, nu iau în calcul nicio ipoteză. Sincer să fiu, eu nu am ieşit în birou şi numai aşa, am auzit că vor. Haideţi să discutăm, că sunt oameni serioşi, pe lucruri serioase, discutăm despre guvernarea unei ţări", a spus Bădălău.

Acesta nu a răspuns dacă PSD va guverna minoritar sau dacă se va retrage de la guvernare.

Taguri:
psd,
coaliţie,
alde

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici