Rus: Şefii de deconcentrate nu vor fi schimbaţi, dar cei care nu au competenţe se pot pregăti să plece

Ministrul de Interne, Ioan Rus, afirmă că niciunul dintre directorii de instituţii deconcentrate nu va fi schimbat, în niciun judeţ din ţară, dar că "aceia care nu au competenţe sau sunt puşi acolo politic, doar pentru că au calitate de membru de partid, se pot pregăti să plece singuri".

554 afișări
Imaginea articolului Rus: Şefii de deconcentrate nu vor fi schimbaţi, dar cei care nu au competenţe se pot pregăti să plece

Ioan Rus (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Ministrul de Interne, Ioan Rus, a participat, sâmbătă, la Zalău, la depunerea jurământului de către noul prefect al judeţului Sălaj, Filonaş Chiş, afirmând că niciunul dintre directorii de instituţii deconcentrate nu va fi schimbat.

"Vom încerca să impunem o politică bazată pe competenţă şi nu vom proceda ca vechii guvernanţi. Niciunul dintre directorii de instituţii deconcentrate nu va fi schimbat, din niciun judeţ din ţară. Cei care au competenţe şi înţeleg cu ce se ocupă pot sta liniştiţi. Cei care nu au competenţe sau sunt puşi acolo politic, doar pentru că au calitate de membru de partid, se pot pregăti să plece singuri. Încet, încet, trebuie să depolitizăm instituţiile statului şi să formăm un corp al înalţilor funcţionari publici, astfel încât să poată sluji, indiferent de regimul politic şi de Guvern, interesele cetăţenilor", a spus Rus.

Potrivit sursei citate, "toate proictele pe care vechea guvernare le-a avut în vedere şi care corespund interesului naţional vor fi continuate", în timp ce "proiectele care au fost în slujba partidelor, a unor persoane din conducerile sau mai puţin din conducerile acelor partide vor fi analizate, luate la puricat, iar cele care nu sunt în conformitate cu legea vor fi anulate".

Noul prefect al judeţului Sălaj, Filonaş Chiş, a fost propus de PSD şi i-a luat locul lui Alexandru Vegh, eliberat din funcţie în 15 mai.

Filonaş Chiş este de profesie economist şi sociolog şi are un masterat în Managementul Instituţiilor Publice. În perioada 2001 - 2004 a fost directorul Casei Judeţene de Pensii Sălaj, între 2004 - 2008 a fost deputat PSD, iar din 2008 până în mai 2012 a fost director al Casei Judeţene de Pensii Sălaj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici