Sănătatea la control, în Parlament. PSD cere dezbatere privind situaţia sistemului medical

  • Grupul de parlamentari PSD a trimis o cerere conducerii Camerei Deputaţilor prin care solicită organizarea unei dezbateri parlamentare pe tema situaţiei sistemului de sănătate.
  • „PSD a cerut prin profesorul Alexandru Rafila o dezbatere urgentă în Parlament pentru a găsi soluţii. Dacă Guvernul nu poate face nimic, vom face noi din Parlament”, a anunţat, pe Facebook, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.
538 afișări
Imaginea articolului Sănătatea la control, în Parlament. PSD cere dezbatere privind situaţia sistemului medical

Parlamentarii PSD vor dezbatere în Parlament privind situaţia sistemului de sănătate. Ei au depus o solicitare la Biroul Permenant al Camerei Deputaţilor.

Ciolacu a explicat pe reţeaua de socializare de ce a apărut solicitarea parlamentarilor.

„Nicio şedinţă operativă la Cotroceni! Niciun specialist consultat! Niciun plan pentru valul 4! Relaxarea inconştientă a primilor oameni în stat – Iohannis, Cîţu, Orban- înseamnă azi o şansă mai mică pentru fiecare român infectat.


Nu sunt medicamente anti-COVID în spitale. Nu sunt paturi suplimentare la ATI. Nu s-a cerut nici acum sprijin să vină medici din UE să ajute în spitalele româneşti. Între timp, 300 de români mor în medie pe zi. Avem copii infectaţi pe oxigen. Şi medici epuizaţi care nu mai ştiu ce să facă. Abandonul vostru este dezastrul nostru! Le cer ca în ceasul al 12-lea, să scoată măcar cele peste 300 de ventilatoare care zac nefolosite de un an de zile în depozitele UNIFARM şi să le dea spitalelor. Ştie toată lumea că au furat cu achiziţiile şi nu vor scăpa de judecată. Dar acum trebuie salvate cât mai multe vieţi! La fel cum trebuie salvate vieţile pacienţilor cronici cărora le refuzaţi din nou tratamentul”, a declarat Marcel Ciolacu.

Reprezentanţii PSD mai spun că prerogativele guvernului demis prin moţiune de cenzură sunt limitate şi problemele din sistemul de sănătate pot fi rezolvate doar în Parlament prin elaborarea unor legi.

La dezbaterile solicitate de PSD vor fi invitaţi specialişti şi reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici