Săptămâna alegerilor europarlamentare. Votul a început în două din ţările UE

Olanda şi Marea Britanie îşi vor alege joi reprezentanţii pentru Parlamentul European, fiind primele ţări din cele 28 de state membre UE care organizează alegerile europarlamentare, relatează site-ul publicaţiei The Washington Post şi agenţia Dpa.

415 afișări
Imaginea articolului Săptămâna alegerilor europarlamentare. Votul a început în două din ţările UE

Sursa: Andrew Smyth, Twitter

În perioada 23-26 mai, peste 400 de milioane de alegători din toate cele 28 de state membre UE sunt aşteptaţi la urne.

La jumătate de oră de la începerea alegerilor în Olanda, urnele au fost deschise şi în Marea Britanie, singurul stat care mai votează joi.

Potrivit sondajelor din Olanda, formaţiunea politică populistă de dreapta, Forum pentru Democraţie (FvD), se află într-o competiţie strânsă cu partidul premierului Mark Rutte, Partidul Popular pentru Libertate şi Democraţie (VVD).

Rutte şi preşedintele partidului FvD, Thierry Baudet, au participat miercuri seară la o dezbatere televizată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici