Sârbu: Liviu Harbuz şi Cătălin Roşculete vor fi secretari de stat în Ministerul Agriculturii

Ministerul Agriculturii va avea aceeaşi structură, iar preşedintele Colegiului Medicilor Veterinari, Liviu Harbuz, şi directorul Staţiunii de Cercetare Dezvoltare Caracal, Cătălin Roşculete, vor fi numiţi secretari de stat, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, ministrul de resort, Ilie Sârbu.

311 afișări
Imaginea articolului Sârbu: Liviu Harbuz şi Cătălin Roşculete vor fi secretari de stat în Ministerul Agriculturii

Preşedintele Colegiului Medicilor Veterinari, Liviu Harbuz

"Vom păstra actuala structură a ministerului cu trei secretari de stat şi un subsecretar de stat pentru că nu ne dă voie să mai facem schimbări. Urmează ca noi (PSD - n.r.) să mai numim un subsecretar de stat, iar PD-L încă nu mi-a dat un nume (pentru o funcţie de secretar de stat- n.r.)", a afirmat Sârbu.

Liviu Harbuz, care a mai fost secretar de stat în minister şi preşedinte al Autorităţii naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor în perioada guvernării Năstase, va coordona direcţia de afaceri europene şi relaţii internaţionale, având în subordine şi agenţiile de plăţi.

"Liviu Harbuz are experienţă în relaţia cu Uniunea Europeană. A negociat un capitol greu, cel de siguranţă alimentară", a mai spus Sârbu.

Totodată, Cătălin Roşculete se va ocupa de implementarea politicilor agricole, potrivit ministrului Agriculturii.

Postul de subsecretar de stat va avea în subordine, cel mai probabil, pădurile, iar cel de secretar de stat, care urmează să fie ocupat de un reprezentant al PD-L, va avea atribuţii legate de relaţia cu parlamentul, fiind responsabil de o serie de instituţii aflate în subordinea ministerului.

Surse din PSD au declarat luni agenţiei MEDIAFAX că Liviu Harbuz, fost preşedinte al Agenţiei Naţionale Sanitar-Veterinare în mandatul 2000-2004, a fost propus de organizaţii pentru un post de secretar de stat la Ministerul Agriculturii, un alt nume luat în calcul pentru un alt post de secretar de stat în acest minister fiind Cătălin Roşculete. Totodată, un posibil viitor secretar de stat la Agricultură ar fi şi Virgil Mândru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici