Sârbu nu va ezita să-şi asume responsabilitatea de ministru

Preşedintele UNPR, Marian Sârbu, a declarat că, în cazul unei eventuale propuneri de a conduce Ministerul Muncii, răspunsul său poate fi pozitiv, menţionând că, "dacă există un program şi o înţelegere foarte coerentă", nu va ezita să-şi asume responsabilitatea.

15 afișări
Imaginea articolului Sârbu nu va ezita să-şi asume responsabilitatea de ministru

Sârbu spune că dacă există înţelegere coerentă nu va ezita să-şi asume responsabilitatea de ministru (Imagine: Octav_Ganea/Mediafax Foto)

"Pentru mine, funcţia de ministru nu este o obsesie", a spus Sârbu la Realitatea TV, amintind că în decembrie i s-a făcut propunerea de a prelua portofoliul Muncii, pe care a refuzat-o.

"Eram încă sub un contract moral cu PSD", a explicat Sârbu decizia de a nu răspunde pozitiv propunerii de a face parte din Guvernul Boc.

"Faptul că ulterior, după Congres, mi-au cerut să renunţ la propriile mele idei în legătură cu legile astea, pentru a deveni demagog, m-a făcut să plec din acest partid (PSD - n.r.)", a adăugat el.

Marian Sârbu a mai spus că, în orice moment, "dacă există un program şi dacă există o înţelegere foarte coerentă pe ceva", nu va ezita să-şi asume responsabilitatea pe care crede că o poate duce la bun sfârşit. El a adăugat că în acest domeniu consideră că are "o anumită competenţă", care poate să ducă la bun sfârşit un program.

Întrebat dacă aceasta înseamnă că ar accepta un post de ministru al Muncii dacă i s-ar face o propunere în acest sens, Marian Sârbu a răspuns: "Din clipa în care am intrat în acest partid şi am format acest partid şi susţinem în acest moment coaliţia guvernamentală, în orice moment acest lucru este posibil şi răspunsul meu poate fi unul pozitiv, este unul pozitiv, fireşte".

"Până la urmă, este insuficient doar să vorbeşti despre soluţii dacă nu-ţi şi asumi responsabilitatea să faci acest lucru", a continuat el.

Liderul UNPR a mai spus că partidul său va pune un accent deosebit pe relaţia cu sindicatele.

"Sindicatele şi stânga politică îşi vor reveni împreună", a opinat el.

UNPR şi-a desemnat, la Conferinţa Naţională Extraordinară, conducerea la nivel central, care va fi asigurată de Marian Sârbu - preşedinte, Gabriel Oprea - preşedinte executiv, Cristian Diaconescu- preşedinte de onoare, Neculai Onţanu - secretar general.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici