Sârbu (PSD): Ar fi o glumă, să nu zic prostie din partea PNL să mai încerce schimbarea majorităţii

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat, miercuri, după ce candidatul propus de partid pentru funcţia de judecător la CCR, Simona Maya Teodoroiu a fost votată în această Cameră, că actuala majoritate din Senat va funcţiona şi că ar fi o glumă ca PNL să mai încerce schimbarea majorităţii.

225 afișări
Imaginea articolului Sârbu (PSD): Ar fi o glumă, să nu zic prostie din partea PNL să mai încerce schimbarea majorităţii

Sârbu (PSD): Ar fi o glumă, să nu zic prostie din partea PNL să mai încerce schimbarea majorităţii (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

”Eu am spus cu o zi înainte că dispunem (de majoritate – n.r.) şi am mai spus un lucru, că o construcţie cu Geoană şi cu Vanghelie e puternică şi de asta ”îmi era frică”. Astăzi s-a văzut rezultatul votului şi sigur că, de acum în continuare, majoritatea noastră va funcţiona”, a susţinut acesta.

Chestionat dacă această majoritate va funcţiona şi săptămâna viitoare, când vor încerca liberalii să o schimbe, pentru revocarea preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, social-democratul a spus: ”Sincer vorbind, ar fi o glumă, să nu zic o prostie, din partea lor, să mai încerce. Păi cu cine? Dacă ei astăzi nu au avut 14 voturi, la şedinţa care va urma de unde pot să mai adune?”.

Potrivit acestuia, dacă liberalii vor merge pe aceeaşi variantă pe care au mers la votul pentru judecătorul CCR, ”bazându-se pe cei 10-12 pe care i-au adunat ei”, rezultatul va fi acelaşi.

”Pot să facă un joc de imagine, dar nu le ajută, pentru că dacă faci un joc de imagine îl faci să câştigi, să arăţi că ai forţă, dar să arăţi că pierzi, n-am înţeles de ce să îl faci”, a continuat senatorul PSD

Chestionat dacă s-a aşteptat la trădări din partea senatorilor UNPR, el a negat. ”UNPR e exclus vizavi de trădare. Ştiţi că acolo funcţionează sistemul loialităţii. Ei sunt loiali, exact cum acelaşi lucru vreau să spun şi despre UDMR. Când sunt cu tine la guvernare, când sunt în coaliţie, nu e o problemă”, a precizat Ilie Sârbu.

El a invocat şi lipsa de eficienţă a unui ”binom” cu grupul lui Mircea Geonă.

Întrebat despre faptul că la Senat este, totuşi, ”o majoritate fragilă”, el a spus: ”Asta o ştim, dar sunt momente când ne mobilizăm. N-o să vedeţi, de fiecare dată, la legile organice, aceeaşi mobilizare. Sunt colegi de-ai noştri care sunt miniştri, care merg în delegaţii, sunt colegi de-ai noştri care pleacă în delegaţii, dar atunci când se dă semnalul şi e nevoie să ne mobilizăm, am arătat că putem să facem lucrul acesta”.

El a adăugat că, la votul privind numirea unui nou la CCR, au fost doi senatori absenţi de la PSD. ”Am avut şi noi doi absenţi, aflaţi în spital, Cadăr care a avut un accident şi este sub aparate la reanimare, Mazăre care e bolnav. Noi nu am avut defectori”, a conchis social-democratul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici