Sârbu (UNPR): Geoană, binevenit dacă vrea să participe la un dialog de centru-stânga

Preşedintele UNPR, Marian Sârbu, a declarat, joi, că fostul lider PSD Mircea Geoană este binevenit dacă doreşte să participe la un dialog despre stânga, în construcţia care va fi lansată de UNPR - Uniunea Social Progresistă.

217 afișări
Imaginea articolului Sârbu (UNPR): Geoană, binevenit dacă vrea să participe la un dialog de centru-stânga

Sârbu (UNPR): Geoană, binevenit dacă vrea să participe la un dialog de centru-stânga (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax foto)

Sârbu a evitat să spună dacă Geoană este binevenit în UNPR, el vorbind despre platforma de centru-stânga care va fi lansată de UNPR - Uniunea Social Progresistă.

Preşedintele UNPR a afirmat că, dacă Geoană vrea să se alăture acestei platforme şi să "participe la un dialog" despre centru-stânga, este binevenit şi are uşile deschise.

Uniunea Social Progresistă va fi lansată de UNPR în decembrie, ca o platformă de dialog cu principalele segmente ale societăţii civile, sindicate, asociaţii de pensionari, personalităţi ai mediului academic.

Sârbu nu a precizat dacă USP va fi folosită ca vehicul electoral şi dacă UNPR ar putea candida sub sigla USP, însă nu a exclus acest lucru.

El a mai precizat, răspunzând unei întrebări, că USP nu va avea nicio legătură cu PDL.

"Hai să fim serioşi, dumneavoastră vedeţi că PDL e de stânga?", le-a spus Marian Sârbu jurnaliştilor.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a postat, marţi seară, pe pagina sa de Facebook, mesajul: "Vreau să pun punct speculaţiilor. Nu plec din PSD la niciun alt partid. Încetaţi cu prostiile!".

Geoană a postat acest mesaj după ce unii social-democraţi au susţinut că şi-ar negocia trecerea la UNPR.

Mircea Geoană ar putea înfiinţa un nou partid de stânga dacă va fi exclus din PSD, varianta unei înscrieri în UNPR fiind improbabilă, au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, surse apropiate preşedintelui Senatului.

O eventuală înscriere a lui Geoană în UNPR sau altă formaţiune nu este luată în calcul la această oră, potrivit surselor citate.

Fostul lider al PSD ar putea, în schimb, înfiinţa un nou partid de stânga, dacă demersurile de excludere din partid vor fi duse la capăt.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici