Scandal în Comisia pentru Muncă | Olguţa Vasilescu, despre Violeta Alexandru: Ne ia la mişto / Ministrul Muncii: Aţi sărit calul

Olguţa Vasilescu a avut un schimb de replici cu Violeta Alexandru, la discuţiile din comisia pentru muncă a Camerei. Deputatul PSD i-a spus ministrului Muncii că ia membrii forului legislativ „la mişto” că nu taie pensiile şi salariile. Ministrul Muncii i-a transmis lui Vasilescu că „a sărit calul”.

6174 afișări
Imaginea articolului Scandal în Comisia pentru Muncă | Olguţa Vasilescu, despre Violeta Alexandru: Ne ia la mişto / Ministrul Muncii: Aţi sărit calul

Scandal în Comisia pentru Muncă | Olguţa Vasilescu, despre Violeta Alexandru: Ne ia la mişto. Ministrul Muncii: Aţi sărit calul

„V-am întrebat cu subiect şi predicat, nu dacă respectaţi Legea salarizării de la 1 ianuarie, ci dacă daţi diferenţele de 25%. Acum, vă-ntreabă dl preşedinte...noi vrem să ştim de la dvs viziunea, aţi spus că Ordonanţa 114 o veţi abroga, aceasta este şi salariul minim de 3.000 de lei pentru muncitorii în construcţii şi salarizarea pe grila din 2022 direct pentru profesori. Vă întrebăm de viziunea dumneavoastră ca ministru, că sunteţi cetăţean român şi obligat să respectaţi Legea Veţi schimba? Sunteţi de acord cu colegii dumneavoastră care spun că vor abroga Ordonanţa 114 în integralitate, deci şi cu aceste salarii sau nu? Că înţeleg că aţi lucrat şi la programul de guvernare”, i-a spus Lia Olguţa Vasilescu ministrului Muncii Violeta Alexandru, marţi, la discuţiile din comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor.

Reacţia vine în contextul în care Violeta Alexandru a afirmat, despre Pilonul II de pensii şi Ordonanţa 114, că nu există încă nimic clar stabilit pe baza acestui subiect.

„Sunt omul care vine în faţa dumneavoastră când are situaţii pe care să le comunice, nu există nimic conturat, nu a fost nimic în discuţie. V-am spus că respect Legea, altă discuţie pe această temă”, a explicat ministrul Muncii.

„Sigur că veţi respecta Legea care e în vigoare, că sunteţi obligată. Numai că Legea care e în vigoare astăzi, poate fi alta mâine, pe care tot aşa, o s-o respectaţi”, i-a replicat Lia Olguţa Vasilescu.

„Am sentimentul că sunt sub anchetă. Vă săspund cu subiect şi predicat, la patru zile de la preluarea mandatului, în situaţia în care descoperim tot felul de probleme despre cum a fost folosit bugetul, apar de sub sertare litigii, situaţii bombă, nu am decât să mă documentez cum să mă prezint în faţa dvs”, a declarat Violeta Alexandru.

„Doamnă, cât de nefericită sunteţi? O să vă plângem”, i-a transmis fostul ministru al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

Violeta Alexandru a afirmat că urmează consultări pe baza pilonului de pensii, dar este cert că cei care beneficiază de pensii din pilonul I nu vor rămâne fără venituri.

„În legătură cu întrebarea legată de Pilonul II, în primul rând, vreau să spun că nu ne atingem de pensiile pensionarilor. Urmează să consultăm, inclusiv cu administratorii fondurilor, nu intenţionez să fac o creştere fără să analizăm, să discutăm public. În niciun caz prin creşterea contribuţiilor la Pilonul II, cei care beneficiază din pilonul I rămân fără pensii. Noi ne-am luat o obligaţie de a creşte contribuţia până la 6%”, a precizat Alexandru.

Deputatul PSD a subliniat că actualul ministru al Muncii „ia la mişto” comisia, prin afirmaţiie făcute.

„Eu am întrebat dacă nu se atinge de Pilonul 1, asta înseamnă că matematic, trebuie să mărească 25%, ceea ce înseamnă tăierea salariilor. Acum ne spune că nu va tăia pensiile de pe pilonul 1, pentru Dumnezeu, dar cine a spus asta? Trebuie să fii dement să crezi că se poate tăia Pilonul I cu totul, aşa a sugerat. Ne ia la mişto acum, că nu se taie”, a punctat Olguţa Vasilescu.

În timpul acestui schimb de replici, Violeta Alexandru a cerut să nu i se mai taie microfonul în timpul discuţiei.

„Când nu ne mai înţelegem cu cineva, trebuie pus microfonul pe mute. Aţi sărit calul. Aţi auzit ce dialog era aici? Cineva trebuia să pună mâna pe butonul de mute. Nu vă aruncaţi peste masă. Nu avem niciun deadline pentru a termina această şedinţă”, i-a replicat Adrian Solomon, preşedintele comisiei pentru muncă a Camerei Deputaţilor.

„Eram în mijlocul frazei, nu sărisem nici calul, nici masa”, a fost reacţia Violetei Alexandru.

Ministrul Muncii Violeta Alexandru a fost chemată, marţi, la discuţii în Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor, pe tema majorării salariului minim şi a Pilonului II de pensii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici