SCANDAL în plenul Senatului pe tema Zilei Drapelului. Moga către Vela: Ne-aţi furat subiectul

Senatorii s-au întrecut, miercuri, în plen, care să vorbească primul despre Ziua Drapelului. Senatorul PSD Nicolae Moga l-a acuzat pe senatorul PNL Marcel Vela că a furat subiectul, după ce liberalul a vorbit în plen dezspre Ziua Drapelului românesc şi a cerut să se aducă steagul în faţa tribunei.

332 afișări
Imaginea articolului SCANDAL în plenul Senatului pe tema Zilei Drapelului. Moga către Vela: Ne-aţi furat subiectul

SCANDAL în plenul Senatului pe tema Zilei Drapelului. Moga către Vela: Ne-aţi furat subiectul

„Pentru că astăzi este ziua drapelului, vă rog să îmi permiteţi ca această şedinţă să fie sub auspiciile tricolorului românesc, să ne desfăşurăm activitatea parlamentară sub această sărbătoare frumoasă. O să aduc drapelul României în faţa tribunei”, a afirmat, în plen, Marcel Vela.

Senatorul PSD Nicolae Moga, preşedintele de şedinţă a plenului de miercuri, l-a acuzat pe liberal că a furat subiectul.

„Domnule coleg, aţi furat subiectul. Nu se procedează aşa. Vorbim de ziua drapelului. Ziua drapelului e pentru toată lumea, e pentru toţi românii. Aşadar e în regulă că aţi spus-o dumneavoastră, cu toate că voiam să o spunem noi. Felicitări că aţi furat subiectu”, a afirmat Moga, de la tribună.

Marcel Vela a susţinut că Ziua Drapelului e pentru toţi românii, nu o sărbătoare a PSD.

„Domnul preşedinte de şedinţă, sunteţi la prima dumneavoastră şedinţă şi începeţi să daţi sfaturi. Ba serviciului tehnic, ba staff-ului că vă scrie prostii în materiale. Vă rog frumos să vă controlaţi şi să nu spuneţi că un coleg a furat subiectul altul coleg. Este drapelul României, nu al PSD sau al PNL. PSD poate să spună orice despre drapelul României. Vă rog nu transformaţi o sărbătoare naţională într-o răutate politică. Aştept să vă cereţi scuze după şedinţă dacă eu am furat un subiect”, i-a transmis liberalul lui Moga.

Şi senatorul PSD Şerban Nicolae a intervenit, susţinând că fapta lui Marcel Vela de a aduce steagul din spatele tribunei în faţa acesteia reprezintă un gest politicianist.

„Nu aşa se celebrează Ziua Drapelului. Eu aş fi vrut să informez Senatul că astăzi se împlinesc 178 de ani de când s-a arborat drapelul tricolor. Am rugămintea să nu recurgem la gesturi politicianiste, să nu luăm un steag din spate, care era deja acolo unde îi este locul şi să îl punem între sală şi vorbitor. Nu prin gesturi treatale marcăm acest lucru. Ziua drapelului trebuie să fie o zi a tuturor românilor”, a afirmat Şerban Nicolae.

Românii sărbătoresc pe 26 iunie Ziua Drapelului Naţional.

Taguri:
drapel,
senat,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici