Video Scandalul petrecerilor SRI, în PSD | Ce spun liderii din partid, înainte de CEx. Dragnea: Ce dezvăluiri a făcut Maior?! Că din ce am auzit a cam zis "Nu". Nu am fost la vreo onomastică a lui Maior sau Coldea

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, luni, că nu a fost la vreo onomastică a lui George Maior sau Florian Coldea, negând astfel afirmaţiile fostului şef SRI. Dragnea spune că va da toate detaliile în comisia SRI, negând că s-a întâlnit cu George Maior în weekend, aşa cum a apărut în presă.

1932 afișări

"Nu am avut să mă văd cu Maior în weekend. Ultima dată m-am văzut anul trecut şi am schimbat câteva cuvinte la întâlnirea diplomaţilor", a declarat, luni, Liviu Dragnea.

Întrebat dacă a fost la petrecerile de la sediile SRI, aşa cum a declarat fostul şef al SRI în comisia de Control, Liviu Dragnea a afirmat că va spune tot în faţa comisiei, atunci când va fi chemat.

"Veţi afla de la mine lucruri la care nu v-aţi gândit. Vreau să fac o chestie instituţională, nu cancan.Vreau ca după ce vorbesc şi termină activitatea comisia, să se şi întâmple lucruri",a mai spus liderul PSD.

Cât priveşte audierea lui George Maior în comisia parlamentară, Dragnea a afirmat: "Ce dezvăluiri a făcut George Maior?! Că George Maior, din ce am auzit, a cam zis "Nu". Nu ştie, nu a auzit, nu e adevărat. Astea sunt dezvăluiri? Astea sunt minciuni. (...) Nu am fost la o onomastică a lui Maior sau Coldea. Prea mult vorbim despre securişti".

Fostul director al SRI George Maior a declarat, marţi, în comisia de control SRI, că Liviu Dragnea, Codruţa Kovesi, Livia Stanciu şi Ponta participau la petrecerile date în locaţiile serviciului de informaţii, el afirmând că erau nişte întâlniri informale ale unor oameni care au relaţii formale.

Ştefănescu: Dragnea este dator să dea explicaţii despre petrecerile SRI în partid

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a susţinut, luni, că liderul social-democrat, Liviu Dragnea, este dator să dea explicaţii în interiorul formaţiunii despre petrecerile SRI la care a luat parte, iar apoi să răspundă şi public.

Întrebat dacă îi va cere explicaţii lui Liviu Dragnea pentru participarea la petrecerile de la sediile SRI, Codrin Ştefănescu a răspuns: „Eu nu îi voi cere explicaţii personal. Eu cred că e dator el să dea explicaţiile în interiorul partidului, să explice câte întâlniri de genul acesta au avut, de ce le-a avut şi în ce context. Poate pur şi simplu a fost obligat să participe. Poate a participat din plăcere. Lucrurile astea trebuie să le spună în interiorul partidului, pentru noi, şi probabil trebuie să răspundă, pe urmă, public. Am înţeles că vrea să vină la Comisia de control SRI, fiindcă are multe lucruri de spus după declaraţiile lui Maior, care oricum, într-adevăr, n-a spus aproape nimc din ceea ce ştie, n-a răspuns foarte corect la două întrebări esenţiale legate de cum s-a dat ordin pentru facerea dosarului lui Klaus Iohannis pentru a-l scoate din cursă înainte de a fi candidat, n-a dat explicaţii despre cum s-a făcut la ordin dosarul lui Eduard Hellvig pe vreme a aceea ministru, azi şef al SRI”.

Fostul director al SRI George Maior a declarat, marţi, în comisia de control SRI, că Liviu Dragnea, Codruţa Kovesi, Livia Stanciu şi Ponta participau la petrecerile date în locaţiile serviciului de informaţii, el afirmând că erau nişte întâlniri informale ale unor oameni care au relaţii formale.

Oprişan: Domnul Dragnea nu are nicio legătură cu serviciile. Doar un nebun ar putea spune asta

Marian Oprişan, preşedintele PSD Vrancea, a declarat, luni, înaine de şedinţa CEx, că Liviu Dragnea nu are nicio legătură cu serviciile secrete din România, precizând că "doar un nebun" ar putea spune asta.

"Am auzit că domnul Ştefănescu vrea explicaţii de la Liviu Dragnea, că ar fi omul serviciilor. Numai un nebun ar putea spune că Liviu Dragnea, dupa ce a avut atât de suferit (..), ar putea să afirme faptul că domnul Dragnea are legătură cu serviciile. Nu are nicio legătură cu serviciile", a spus Marian Oprişan, înainte de şedinţa CEx a PSD.

La şedinţa Comitetului Executiv al PSD se va stabili ordinea de zi a congresului PSD.

Pleşoianu, despre schimbul de replici Dragnea- Codrin Ştefănescu: Am o senzaţie de rău organic

Deputatul PSD Liviu Pleşoianu reacţionează pe Facebook la schimbul de replici dintre Liviu Dragnea şi Codrin Ştefănescu, în privinţa petrecerilor de la SRI, spunând că un lider este dator să spună adevărul şi a detaliat o discuţie cu un fost ministru care discuta cu George Maior. 

"Scrisoare deschisă către colegii din PSD şi către români, în general

Am urmărit chiar acum câteva clipe diverse declaraţii ale unor lideri PSD. Am reţinut, printre altele: „Să dea explicaţii despre chermezele cu George Maior” şi, în contrapartidă, „Să dea explicaţii despre relaţia sa cu Gabriel Oprea”. Acum, eu ce aş putea spune? Că, personal, n-am nicio treabă nici cu Maior, nici cu Oprea? Că am făcut parte dintr-o Comisie de Anchetă unde am încercat (şi, cu toată modestia, consider că am şi reuşit) să scot ADEVĂRUL la lumină legat şi de George Maior, dar şi de Gabriel Oprea? Am o senzaţie de rău organic! Şi nu e doar de la viroza care mă pune la încercare zilele astea...

Cum să nu am o senzaţie de dezgust în condiţiile în care ce îmi doresc eu este să terminăm odată tocmai cu genul ăsta de relaţii, de centre de putere nelegitime? Şi cum să nu-mi vină uneori să mă închid într-un tir cu medicamente antigreaţă când observ sau intuiesc continuarea unor astfel de relaţii?", scrie Pleşoianu, pe Facebook.

Parlamentarul, care a făcut parte din comisia care a verificat modul de desfăşurare al alegerilor din 2009, a amintit şi cazul unui coleg care discuta cu fostul şef al SRI.

"Vă voi relata un episod aparent banal, dar care spune totul despre cum văd unii politica... La nici o săptămână după ce l-am pus în mare dificultate pe distinsul Maior, la Comisia de Anchetă, adresându-i întrebări dificile într-o manieră care l-a enervat în mod evident, îmi ajung pe la urechi, din diverse surse, informaţii conform cărora „s-a cam supărat domnul M.”. Bun, nimic neobişnuit până aici. Ştiu bine ce fel de om este „domnul M.”. Deşi îi par un „naiv patalogic” finului său (domnului Ponta), am capacitatea nativă (nu „naivă”) de a evalua foarte bine şi foarte repede persoanele cu care intru în contact. Ce vreau însă să vă povestesc este un episod care a avut loc la prima şedinţă de grup parlamentar după audierea lui George Maior. ...În timpul discuţiilor, vine la mine un coleg (nu-l voi numi aici, fost ministru...) şi mă întreabă cum a fost la audiere. Îi spun cum a fost, apoi îi spun şi ce auzisem între timp – că „e cam supărat domnul M.”. Ei bine, în secunda imediat următoare am avut parte de un butoi cu apă foarte rece răsturnat direct în cap: „Aaa, nu e chiar aşa supărat, stai liniştit! AM VORBIT EU CU EL ASEARĂ...”. :)

...Nici acum nu sunt suficient de detaşat ca să comentez. Doar vă relatez. Şi profit de ocazie pentru a mă autofelicita pentru capacitatea de a-mi gestiona cu calm pornirile în momente... speciale.

V-am relatat acest episod pentru că îl consider ilustrativ până la perfecţiune. Unii pur şi şimplu asta înţeleg din politică – azi prieteni, mâine duşmani, poimâine iarăşi prieteni, azi amiciţie, mâine răceală, poimâine amiciţie, „Live – Die – Repeat”...

(...)Apropo de adevăr... Vreţi să ştiţi părerea mea sinceră, lideri actuali sau ex-lideri ai PSD? Părerea mea sinceră e că un BĂRBAT POLITIC e dator faţă de ţară, faţă de oameni să spună TOT ce ştie, chiar dacă îl şi implică personal în anumite secvenţe. Doar ADEVĂRUL ne va elibera din această mâzgă neagră, lipicioasă, din această smoală oribilă în care stăm cu toţii prinşi, fie că realizăm, fie că nu. Dacă „ştiţi lucruri”, SPUNEŢI-LE, BĂRBAŢILOR POLITICI! Românii au DREPTUL să le cunoască, iar voi aveţi DATORIA de a le spune, cel puţin câtă vreme sunteţi în politică, fie că sunteţi acum în PSD, fie că aţi luat-o între timp pe alte drumuri!

Nu ştiu ce vreţi să faceţi în CEX sau la Congres. Nu ştiu nici de la ce v-aţi luat şi nici nu prea mă interesează să aflu. Cum nici nu mă interesează să alerg după vreo funcţie, chiar dacă – aşa cum am spus-o – mă ONOREAZĂ dorinţa unor colegi de a mă vedea ocupând una. Mă interesează să aflu ADEVĂRUL despre cum a fost şi încă mai este condusă această ţară din diverse sufragerii. Mă interesează în mod egoist, pentru mine. Şi mă interesează pentru cetăţenii acestei ţări, care au dreptul SĂ ŞTIE!"

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici