Scandalul secretizării salariilor din MAI şi MApN | Vela: Secretizarea este un cuvânt cam forţat

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat, vineri, la Timişoara, că este forţat să se vorbească despre secretizare în cazul salariilor din MAI, MApN sau din serviciile secrete, el considerând că publicarea acestor venituri ar încălca o lege care ţine de siguranţă naţională.

1735 afișări
Imaginea articolului Scandalul secretizării salariilor din MAI şi MApN | Vela: Secretizarea este un cuvânt cam forţat

Scandalul secretizării salariilor din MAI şi MApN | Vela: Secretizarea este un cuvânt cam forţat

Ministrul de Interne Marcel Vela a fost întrebat, vineri, la Timişoara, despre motivul pentru care vor fi secretizate salariile personalului din MAI.

„Secretizarea este un cuvânt cam forţat. Nu e vorba de secretizare şi nu e doar de MAI, ci este vorba de tot sistemul de apărare şi ordine publică şi siguranţă naţională, în sensul că pot fi publicate doar cifrele care ţin de nivelul de salarizare, dar organigrama şi numele oamenilor care sunt pe anumite funcţii şi au anumite salarii ţin de siguranţă naţională până la urmă. Este secret de serviciu. Cred că multe servicii secrete externe ar da foarte mulţi bani ca să afle organigrama de la MApN sau MAI sau de la un serviciu secret românesc. Aşadar, nu este vorba de secretizare. Este vorba de a nu încălca o lege care ţine de siguranţa naţională”, a spus Vela.

 

Marcel Vela a refuzat să comenteze reacţiile PSD pe acest subiect.

Olguţa Vasilescu: Guvernul Orban secretizează pensiile speciale

Olguţa Vasilescu a afirmat, vineri, că adevăratul scop pentru care Guvernul PNL a decis să nu mai fie publice salariilor angajaţilor din instituţiile de apărare şi ordine publică este acela de a secretiza pensiile speciale.

Olguţa Vasilescu a afirmat, vineri, că adevăratul scop pentru care Guvernul PNL a decis să nu mai fie publice salariile angajaţilor din instituţiile de apărare şi ordine publică este acela de a secretiza pensiile speciale.

„Dacă vă interesează care e scopul pentru care guvernul PNL a decis să secretizeze salariile din instituţiile de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, atunci trebuie să aflaţi că, de fapt, Guvernul Orban secretizează pensiile speciale. Pensiile speciale reprezintă 85% din salariul în plată al celor aflaţi în activitate. Dacă nu mai poţi afla salariul, logic nu mai ai cum să afli nici cuantumul pensiilor speciale unde, oricum, este o secretomanie încât nici măcar mie, că ministru, nu mi s-au pus la dispoziţie asemenea date”, a scris Lia Olguţa Vasilescu, vineri, pe Facebook.

Fostul ministru al Muncii a amintit că PSD a plafonat pensiile speciale prin ordonanţă de urgenţă, în timp ce actualul Guvern a dcis abrogarea acestei măsuri.

„Menţionez că, în 2017, Guvernul PSD a decis prin OUG plafonarea pensiilor speciale. Asta în cazul în care nu înţelegeţi de ce am fost cel mai înjurat ministru de «speciali» ... Ce a făcut actualul guvern? A solicitat în comisia de muncă a Parlamentului abrogarea acestei OUG, ceea ce echivalează cu creşterea pensiilor speciale de la un buget de 9 mld lei la 16 mld...”, a explicat Vasilescu.

Deputatul PSD a mai spus că cea mai bună soluţie cu privire la pensiile speciale a fost a PSD şi anume impozitarea progresivă a acestora.

„Cea mai bună lege pentru pensiile speciale este cea introdusă de PSD în Parlament, de impozitare progresivă a acestora. Nicio altă lege nu poate rezolva situaţia discriminărilor care vor apărea atunci când unii vor rămâne cu pensiile speciale pe care le au în plată exact la cuantumul de acum, iar pentru cei care se pensionează de acum înainte va opera o altă lege. Scriu asta pentru cei care mai merg încă după fenta că PNL vrea eliminarea pensiilor speciale...”, a conchis Olguţa Vasilescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici