Scenariul propus de UDMR: armistiţiu doar trei luni şi refacerea alianţei la începutul anului viitor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a spus că susţine ideea unui guvern minoritar susţinut de forţele parlamentare în baza unui armistiţiu pe termen scurt. Declaraţiile au fost făcute marţi seara, la Aleph News.

2740 afișări
Imaginea articolului Scenariul propus de UDMR: armistiţiu doar trei luni şi refacerea alianţei la începutul anului viitor

Scenariul propus de UDMR: armistiţiu doar trei luni şi refacerea alianţei la începutul anului viitor

Kelemen Hunor a spus că este de acord cu ideea unui armistiţiu politic pe termen scurt.

„Eu cred că s-ar putea merge pe varianta propusă de Nicolae Ciucă un armistiţiu în următoarele trei luni de zile”, a declarat liderul UDMR.

Kelemen Hunor a explicat de ce este vorba despre o perioadă atât de scurtă. În prima parte a anului viitor PSD va fi nevoit să ia o decizie şi, dacă nu depune o moţiune de cenzură, trebuie să intre la guvernare, a spus Kelemen Hunor la Aleph News.

Termenul de câteva luni este necesar pentru refacerea încrederii între foştii parteneri de guvernare.

„Se poate trece peste multe afirmaţii în politică... Cu timpul se poate (despre refacerea alianţei- n.r.), trebuie să laşi o perioadă de timp”, a adăugat politicianul.

Preşedintele UDMR a dezvăluit de ce nu a susţinut guvernul propus de Dacian Cioloş: liderul USR nu l-a contactat pe această temă!

„Dacă nu mă cauţi, nu mă întrebi... a fost doar o întâlnire în trei... apoi m-a sunat de ziua mea şi mi-a spus la mulţi ani... cred că avea impresia că dacă liberalii acceptă, acceptăm şi noi”, a dezvăluit Kelemen Hunor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
udmr,
guvern,
armistiţiu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici