Schimb de replici Gorghiu - Tăriceanu în plen: "Tăriceanu, fratele siamez al lui Ponta, berbecele PSD"/Tăriceanu: "Nu aveţi legitimitate"

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu şi deputatul PNL Alina Gorghiu au avut, vineri, în plen, un schimb de replici, după ce Gorghiu a vorbit despre Tăriceanu ca fiind "fratele siamez din Senat" al lui Ponta, iar Tăriceanu i-a spus liderului liberal că are o problemă "de legitimitate".

1158 afișări
Imaginea articolului Schimb de replici Gorghiu - Tăriceanu în plen: "Tăriceanu, fratele siamez al lui Ponta, berbecele PSD"/Tăriceanu: "Nu aveţi legitimitate"

Alina Gorghiu (Imagine: Dan Tautan/Mediafax Foto)

Preşedintele PNL Alina Gorghiu a spus, la dezbaterea moţiunii, că parlamentarii din arcul guvernamental sunt opriţi să voteze la moţiune din "frica" premierului Ponta, arătând că acesta este interesat de "dreptul" lui şi a "fratelui lui siamez din Senat" de a nu fi "egal cu ceilalţi cetăţeni".

"Cât de ironic este astăzi cănd dezbatem o moţiune pe drepul de vot, cei din arcul politic să fie opriţi de a vota. Sunteţi lipsiţi de acest drept din frica premierului Ponta. Premierul este interesat de dreptul lui şi a frateului lui siamez din Senat de a nu fiu egal cu ceilalţi cetăţeni. Se apără pe el şi cercul său de prieteni, nu sunt mulţi. Astăzi, colegi din arcul guvernamental puteţi pierde puterea, puteţi pierde guvernarea, dar puteţi câştiga respectul cetăţenilor. Votaţi, nu fiţi spectatori. Noi parlamentarii ar trebui să nu ne reprezentăm doar pe noi în Parlament, ci pe cine ne-au ales. Vă rog să nu fiţi astăzi siamezii lui Victor Ponta!”, a spus Gorghiu.

În replică, Călin Popescu Tăriceanu i-a spus lui Gorghiu că nu are dreptul de vorbi de legitimitate.

"Alina Gorghiu nu a precupeţit niciun efort de a vorbi de legitimitate. Când vorbiţi de legitimitate, să vă uitaţi în oglindă. Aveţi o mare problemă: în 2012 cei de la PNL au candidat pe listele USL, cetăţenii au acordat votul pentru că eraţi în USL, aţi trădat cetăţenii şi nu aveţi dreptul să vborbiţi de legitimitate", a spus Tăriceanu.

El a adăugat că, şi în calitate de europarlamentari, liberalii au candidat pentru liberalii europeni şi au trădat, trecând în tabăra popularilor.

Tăriceanu a mai spus că este pentru prima oară din istoria PNL când partidul este condus de un preşedinte numit şi nu ales. "Este pentru prima oară în istoria PNL când partidul este condus de un preşedinte numit şi nu ales, este o mare cinste pe care o aveţi', a arătat Tăriceanu.

Alina Gorghiu i-a replicat că nu dorea un "dialog cu berbecele PSD".

"Astăzi aş fi preferat un dialog cu primul-ministru încă în funcţie, nu cu berbecele PSD", a răspuns Gorghiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici