Schimb de replici între Cristian Preda şi Marian Jean Marinescu

Europarlamentarul PDL Cristian Preda declară, pe blogul personal, despre Marian Jean Marinescu, că sunt multe de spus despre modul în care acesta ştie să facă politică, de la ideea unor alianţe cu "personaje" ca Gigi Becali la relaţia cu lumea afacerilor din provincie.

62 afișări
Imaginea articolului Schimb de replici între Cristian Preda şi Marian Jean Marinescu

Schimb de replici între Cristian Preda şi Marian Jean Marinescu (Imagine: Mihaela Cojocariu/Mediafax Foto)

Europarlamentarul PDL face referire în postarea de pe blog la declaraţiile lui Marian Jean Marinescu din presă la adresa sa.

"Nu vreau să intru într-o polemică gratuită, deşi ar fi multe de spus despre felul în care domnul Marinescu înţelege să facă politică, de la ideea unor alianţe cu personaje ca Becali la relaţia cu lumea afacerilor de provincie", precizează Preda.

El îl invită pe liderul grupului eurodeputaţilor PDL, Marian Jean Marinescu, "să deschidă împreună şantierul sincerităţii, ca şi pe cel al onestităţii". "Dacă mai e cineva care se îndoieşte de acest lucru, repet aici ceea ce am spus la debutul discuţiei despre modernizarea PDL: nu voi putea fi intimidat de gesturi inamicale", spune Cristian Preda.

Referindu-se la relatările din presă referitoare la reuniunea PDL de la Poiana Braşov care ar fi fost, în opinia sa, destul de contradictorii, Cristian Preda menţionează că în afară de Sorin Frunzăverde şi Vasile Blaga, a fost singurul dintre vorbitori care a fost ascultat în linişte şi susţinut de aplauzele generale ale participanţilor, în chestiunea delicată a reamenajării organizaţionale.

"Reacţiile la adresa celorlalte discursuri au fost fie rezervate, fie amestecate, fie de-a dreptul ostile (pentru frazele goale improvizate de unii), fie s-au topit în zâmbete (pentru vorbele de duh rostite de alţii)", mai spune Cristian Preda pe blog.

Marian Jean Marinescu: Ieşirile lui Cristian Preda aduc prejudicii partidului

La rândul său, Europarlamentarul Marian Jean Marinescu a declarat, duminică, că ieşirile în presă şi pe blogul personal ale democrat-liberalului Cristian Preda aduc deservicii partidului.

"Înţeleg că, deşi n-am citit, Cristian Preda a scris ceva pe blog despre mine. E adevărat că nu înţeleg ce vrea din punct de vedere politic. Nu înţeleg. Una vorbeşte el în şedinţe, şi am asistat şi la Biroul Permanent Naţional de luni şi cea de ieri (sâmbătă - n. r.) de la Braşov, şi alta iese în presă şi pe bloguri. Nu înţeleg. Credeţi-mă că nu pricep", a declarat Marinescu.

El susţine că problemele expuse de Cristian Preda, legate de deschiderea partidului, nu sunt "nişte chestii extraordinare", Marinescu afirmând că PDL a demonstrat că a lăsat "uşa deschisă" pentru cei care au dorit să activeze politic.

"Probă sunt chiar ei, că doar nu au fost membrii PDL şi au fost primiţi, şi sunt parlamentari, şi au fost şi primiţi bine, şi ne-au şi mulţumit. Mă refer la Cristian Preda, la Monica Macovei", a mai spus Marinescu.

Prim-vicepreşedintele PDL Dolj afirmă că Preda, pentru a candida pe listele formaţiunii democrat-liberale pentru Parlamentul European, a primit o derogare din partea conducerii partidului. "El este intrat în partid anul trecut în aprilie, mai sau iunie. Cum să se simtă exclus? Dacă luam după statut cu condiţiile de vechime…El a intrat cu derogare. Tocmai pentru că suntem un partid deschis", a spus Marinescu.

Întrebat dacă apreciază că ieşirile europarlamentarului Cristian Preda aduc deservicii PDL, Marian Jean Marinescu a spus: "După părerea mea, da".

Liderul PDL Dolj consideră că democrat-liberalii trebuie să se axeze pe problemele guvernării şi nu pe cele de schimbare din interiorul formaţiunii. "Mă deranjează la domnul Preda că discută pe blog, în condiţiile în care noi nu aveam niciun fel de problemă. Nu ştiu de ce trebuia să ne grăbim cu aceste schimbări. Suntem partid la guvernare. Noi trebuie să rezolvăm întâi aceste treburi de guvernare", a afirmat europarlamentarul PDL.

Marinescu consideră că Preda se comportă ca şi cum persoanele care îl înconjoară sunt studenţi. "Domnul Cristian Preda crede că tot ce e în jurul lui e student. Unii dintre noi am terminat facultatea deja şi unii dintre noi, am terminat-o demult. Nu ştiu ce notă mi-ar da, dar nici nu mă afectează foarte mult", a mai spus Marian Jean Marinescu.

Cristian Preda a declarat, sâmbătă, că va face parte, împreună cu Monica Macovei, din Comisia PDL pentru Statut, dar liderul reprezentanţilor PDL în PE a precizat că europarlamentarii democrat-liberali nu şi-au dat votul pentru ca cei doi să fie în Comisie.

Cristi Preda spune că va fi, cu Macovei, în Comisia de Statut, Marian Jean Marinescu îi contrazice

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a anunţat sâmbătă, după reuniunea democrat-liberalilor de la Poiana Braşov, că împreună cu eurodeputatul Monica Macovei, va face parte din Comisia pentru modificarea statutului partidului.

"Eu şi Monica Macovei vom fi parte a acestei Comisii de statut şi vom susţine acolo, împreună cu colegii noştri, ideile de modernizare, de adaptare a acestui partid la realităţile ţării, pentru că e important ca un partid din această situaţie de a fi câştigat toate alegerile, ca un asemenea partid să se adapteze cerinţelor sociale şi să vadă cum anume devine cât mai incluziv, cât mai deschis faţă de oamenii din această ţară", a declarat Preda.

Liderul eurodeputaţilor PDL, Marian Jean Marinescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că va propune un vot în cadrul grupului, astfel încât doar unul dintre cei doi să facă parte din Comisia de modificarea a Statutului, numărul limită fiind de doi reprezentanţi din partea acestui grup.

"Noi suntem deja prea mult reprezentaţi în această comisie. Sunt eu, în calitate de lider de grup, mai este şi Theodor Stolojan, din partea conducerii, nu putem fi patru persoane", a mai spus Marinescu.

Europarlamentarul PDL Cristian Preda declară, pe blogul personal, despre Marian Jean Marinescu, că sunt multe de spus despre modul în care acesta ştie să facă politică, de la ideea unor alianţe cu "personaje" ca Gigi Becali la relaţia cu lumea afacerilor din provincie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici