Scor slab al AUR în Rep. Moldova, faţă de victoria majoră din România din 2020. „Parcă a fost al treilea tur pentru prezidenţiale”

  • AUR, partidul identic din Republica Moldova, nu a obţinut nici 1% din voturi.
  • La alegeri parlamentare din România din 2020, AUR a primit peste 9% din voturi.
  • Lider AUR România: „Foarte mult din electoratul unionist se regăseşte în prezent în PAS. Au mizat totul pe Maia Sandu”
  • În noul legislativ din Republica Moldova acced doar trei formaţiuni politice, PAS, BECS şi PPS.
1510 afișări
Imaginea articolului Scor slab al AUR în Rep. Moldova, faţă de victoria majoră din România din 2020. „Parcă a fost al treilea tur pentru prezidenţiale”

Scor catastrofal al AUR în Republica Moldova, faţă de victoria majoră din România din 2020. „Parcă a fost al treilea tur pentru prezidenţiale”

Alegerile anticipate parlamentare din R. Moldova s-au purtat ca şi cum ar fi fost al treilea tur de scrutin pentru prezidenţiale între Maia Sandu şi Igor Dodon, explică pentru MEDIAFAX copreşedintele AUR Claudiu Târziu rezultatul formaţiunii din Basarabia.

„Este explicabil în primul rând prin context. Dacă suntem foarte atenţi, vedem că aceste alegeri anticipate parlamentare din Republica Moldova s-au purtat ca şi cum ar fi fost al treilea tur de scrutin pentru prezidenţiale între Maia Sandu şi Igor Dodon. Rezultatele o arată foarte clar. Votul a fost polarizat între partidul Maiei Sandu, preşedintele în exerciţiu, PAS şi blocul susţinătorilor fostului preşedinte Igor Dodon. (...) Foarte mult din electoratul unionist se regăseşte în prezent în PAS, într-un gest de disperare, pentru că şi-au pus ultima nădejde, ultima încercare pentru a salva ce se mai poate salva. Au mizat totul pe Maia Sandu”, declară pentru MEDIAFAX Claudiu Târziu.

El consideră că AUR Basarabia a acţionat corect în campania electorală: „Totul a fost făcut exact cum trebuia făcut, ca la carte. Am avut o campanie foarte bună, foarte frumoasă, energică, entuziastă şi plină de curaj”.

„Am obţinut ce se putea obţine în acest context extrem de nefavorabil şi în condiţiile în care noi nu avem un partid foarte bine structurat acolo, cu două luni de activitate şi fără notorietate. (...) Asta nu înseamnă că ne oprim aici. Dimpotrivă. Este un exerciţiu foarte bun pentru noi. Am învăţat ceea ce era de învăţat. Mergem mai departe cu aceeaşi îndârjire”, adaugă copreşedintele AUR.

La alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova, AUR a obţinut 0,49%. Printre candidaţii AUR s-a numărat şi Dorin Chirtoacă, fost primar al Chişinăului. 

Partidul Acţiune şi Solidaritate al preşedintei Maia Sandu a obţinut 52 de procente, după numărarea a 99% din voturi. PAS este urmat de Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor, alianţa fostului preşedinte Igor Dodon, cu 27% şi de Partidul Politic Şor, care a obţinut cinci procente.

La ultimele alegeri parlamentare din România, AUR a primit peste 9% din voturi.

În condiţiile în care pragul electoral este de 5% pentru partidele politice şi 7% pentru alianţele electorale, în noul legislativ din Republica Moldova acced doar trei formaţiuni politice, PAS, BECS şi PPS, urmând ca partidul preşedintelui Maia Sandu să formeze guvernul.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
aur,
târziu,
r. moldova

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici