Casa Poporului devine Mall?

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, scrie, pe blogul său, că, din informaţiile pe care le are, se pare că actuala putere doreşte să mute Legislativul în sediul Bibliotecii Naţionale, iar Palatul Parlamentului să fie transformat în cel mai mare mall din Europa.

162 afișări
Imaginea articolului Casa Poporului devine Mall?

Se mută Parlamentul în sediul Bibliotecii Naţionale? (Imagine din arhivă; Mihai Spiridonică/Mediafax Foto)

"Din informaţiile mele, se pare că actuală putere doreşte să «delocalizeze» Parlamentul. Fiind convinşi că Parlamentul este o instituţie inutilă, se pregăteşte mutarea Parlamentului «unicameral» în sediul Bibliotecii Naţionale, unde se are în vedere amenajarea Amfiteatrului în sală de şedinţe", scrie Năstase pe blog.

El mai scrie că "se pare" că, în felul acesta, sediul actual al Parlamentului, Curţii Constituţionale, Consiliului Legislativ, SECI, Centrului internaţional de conferinţe, spaţiile strategice din zona subterană vor putea fi transformate în "cel mai mare mall din Europa".

"Oricum, această idee pare o continuare a formulelor de la începutul anilor '90, când lucrările la Casa Poporului nu erau finalizate decât în proporţie de 60% şi când se propunea transformarea clădirii în cel mai mare cazinou din Europa", adaugă Adrian Năstase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici