Sebastian Ghiţă, despre înscrierea în PRU: Nu vreau ca procurorul să-l aresteze pe român şi pe străin să-l lase liber

Deputatul Sebastian Ghiţă spune, într-un interviu pentru MEDIAFAX, că motivul înscrierii în PRU l-a constituit nevoia unei construcţii care să reprezinte ”interesul românilor”, spunând că nu este de acord "să se numească corupţie doar dacă un român încearcă să câştige şi el o licitaţie".

1621 afișări
Imaginea articolului Sebastian Ghiţă, despre înscrierea în PRU: Nu vreau ca procurorul să-l aresteze pe român şi pe străin să-l lase liber

INTERVIU Sebastian Ghiţă, despre înscrierea în PRU: Nu vreau ca procurorul să-l aresteze pe român şi pe străin să-l lase liber ((Imagine: Octav Ganea / Mediafax Foto)

Sebastian Ghiţă susţine că va exista o colaborare cu Mircea Geoană şi formaţiunea acestuia PSRO. Deputatul spune că nu a luat încă o decizie cu privire la o candidatură la alegerile parlamentare de la sfârşitul acestui an.

În ceea ce priveşte varianta ca Victor Ponta să se alăture PRU, Sebastian Ghiţă declară că "orice construcţie politică şi-ar dori să-l aibă pe Victor Ponta preşedinte", adăugând că încă nu a vorbit cu fostul premier pentru că acesta nu se află în ţară.

Reporter: De ce aţi făcut acest gest, înscrierea în Partidul România Unită?

Sebastian Ghiţă: Întreaga generaţie sau mulţi din generaţia din care fac eu parte, din politică şi din alte zone din societate, a simiţit nevoia unei construcţii politice care să ne permită să spunem cu exactitate ce ne transmit românii, oamenii, prietenii noştri, colegii noştri. Şi anume că e din ce în ce mai greu pentru noi, românii, să trăim în ţara noastră. Suntem, ne găsim locuri de muncă din ce în ce mai greu, fiscul se laudă că ne închide firmele nouă antreprenorilor români, toată lumea simte o apăsare economică şi lucrul ăsta trebuie să-l spunem. În partide precum PSD şi PNL lucrul ăsta nu prea poţi să-l faci că dăunezi partidului. Şi atunci ne-am hotărât să venim noi cu o construcţie politică şi, alături de Bogdan Diaconu, care este unul dintre cei mai talentaţi tineri oameni politici, căutăm ceva experienţă din zona domnului Geoană, vorbim cu alţi colegi, vrem să asamblăm această mişcare politică nouă.

Reporter: Va veni şi M. Geoană în acest partid?

Sebastian Ghiţă: Vom avea o formă de colaborare cu partidul dânsului şi cu dânsul.

Reporter: Veţi candida la parlamentare din partea PRU?

Sebastian Ghiţă: Nu m-am hotărât încă dacă voi candida.

Reporter: Au fost foarte mulţi social-democraţi şi nu numai care s-au înscris în acest partid în ultimele zile…

S.G: Din mai multe zone. Din fostul PPDD, din UNPR, din PSD, din PNL. Au venit oameni din toate zonele care cred că noi românii trebuie să ne reprezentăm şi interesul nostru, al românilor, în România. Sunt de acord că aici sunt şi interese globale, sunt de acord că sunt interese şi ale altor state, sunt de acord să concurăm cu ele în mod egal, dar nu sunt de acord ca între un român şi un străin, procurorul să-l aresteze pe român şi pe străin să-l lase liber. Nu-s de acord să se numească corupţie doar dacă un român încearcă să câştige şi el o licitaţie, iar străinii să poată să dea şpăgi şi să poată să cumpere funcţionari, să poată face orice sub protecţia ambasadelor străine. Cu acest lucru nu mai sunt de acord.

Reporter: S-a vorbit foarte mult despre posibila venire a lui Victor Ponta în acest partid. Sunteţi un om apropiat al fostului premier, va veni în PRU?

Sebastian Ghiţă: Dânsul îşi calculează paşii în politică, dar noi cei care am ales să facem aceşti paşi, să intrăm în PRU, spunem că orice partid, orice construcţie politică şi-ar dori să-l aibă pe Victor Ponta preşedinte.

Reporter: Aţi avut discuţii cu domnia sa?

Sebastian Ghiţă: Nu, e plecat din ţară şi n-am reuşit să vorbesc cu dânsul.

Reporter: Dacă ar veni în PRU i s-ar oferi funcţia de preşedinte?

Sebastian Ghiţă: Dacă ar veni în PRU, domnul Bogdan Diaconu a spus public faptul că la primul congres îi va propune lui Victor Ponta să fie preşedinte.

Reporter: Vă veţi face grup parlamentar propriu în această sesiune?

Sebastian Ghiţă: Cu siguranţă da!

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici