Sebastian Lăzăroiu s-a certat cu Aura Vasile la Comisia de Muncă de la Cameră

Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a avut un schimb de replici cu deputatul PSD Aura Vasile, marţi, la Comisia pentru Muncă de la Cameră, pe tema dialogului părţii române cu puterea de la Madrid în condiţiile restricţiilor de pe piaţa muncii impuse de Spania românilor.

1193 afișări
Imaginea articolului Sebastian Lăzăroiu s-a certat cu Aura Vasile la Comisia de Muncă de la Cameră

Sebastian Lăzăroiu s-a certat cu Aura Vasile la Comisia de Muncă de la Cameră (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Miniştrii Lăzăroiu şi Baconschi au venit, marţi, la Parlament, pentru a discuta cu reprezentanţii Comisiei pentru Muncă despre restricţiile de pe piaţa muncii impuse de Spania românilor.

După ce a expus situaţia legată de restricţiilor de pe piaţa muncii, Lăzăroiu a întrebat-o pe deputatul PSD Aura Vasile dacă ea şi partidul ei au discutat cu premierul socialist Zapatero în legătură cu acest subiect.

Preşedintele Comisiei, deputatul PNL Victor Paul Dobre, i-a răspuns ministrului Lăzăroiu că Guvernul ar fi trebuit să discute cu social-democraţii pentru o colaborare în vederea unui dialog cu socialiştii aflaţi la putere în Spania.

La rândul său, Aura Vasile i-a răspuns lui Lăzăroiu subliniind că ea a fost aleasă în funcţie, în timp ce el este "numit". "Domnule ministru, nu vă dau voie să vorbiţi peste mine. Diferenţa dintre mine şi dumneavoastră este că eu sunt aleasă iar dumneavoastră sunteţi numit", a spus Aura Vasile.

Ea a sugerat apoi că la discuţii cu premierul socialist Zapatero ar fi trebuit să fie trimişi reprezentanţi ai UNPR, "care se revendică de stânga".

Ulterior, Lăzăroiu s-a arătat deranjat de faptul că a tot fost întrerupt de deputaţi ai opoziţiei. Lăzăroiu i-a spus preşedintelui Comisiei că la următoarele discuţii va trimite un secretar de stat dacă el, ca ministru, nu este respectat.

Discuţiile în contradictoriu au continuat apoi mai multe minute, Sebastian Lăzăroiu revenind, la un moment dat, la subiecte legate de PSD.

"Iar ajungeţi la PSD? Suntem în opoziţie, omule, de cinci ani", i-a replicat un deputat PSD din Comisie ministrului Muncii. "Şi o să mai staţi încă cinci ani", i-a răspuns Lăzăroiu, subiectul încheindu-se odată cu ieşirea din sală a ministrului Baconschi.

Întrebat pe hol despre scandalul izbucnit în Comisie, ministrul Baconschi a spus: "Este normal, într-o democraţie europeană, să spui ce ai de spus pe un ton civilizat, fără să politizezi excesiv şi concentrându-te pe chestiunea de fond. Nu a fost cazul aici şi mi-am exprimat regretul în acest sens".

Baconschi a mai spus că va veni la comisii ori de câte ori va fi solicitat, deşi acest lucru nu l-a scutit de o moţiune simplă în Parlament - "o premieră în istoria politico-diplomatică a României".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici