Secretarul Camerei Deputaţilor: Becali rămâne deputat dacă în sentinţă nu se specifică pierderea drepturilor electorale

George Becali îşi păstrează mandatul de deputat, dacă în sentinţa de condamnare nu se specifică pierderea drepturilor electorale, a declarat, luni, deputatul PSD Eugen Nicolicea, secretar al Camerei.

659 afișări
Imaginea articolului Secretarul Camerei Deputaţilor: Becali rămâne deputat dacă în sentinţă nu se specifică pierderea drepturilor electorale

Gigi Becali (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Dacă nu se specifică pierderea drepturilor electorale, nu-şi pierde mandatul, iar pierderea drepturilor electorale în mod automat se face atunci când eşti încarcerat, deci nu în acest caz", a spus Nicolicea.

Nicolicea crede că Becali va "uza de căile extraordinare de atac" a sentinţei.

Întrebat despre declaraţia lui Becali că ar pleca definitiv din ţară, Eugen Nicolicea a arătat că interpretările sunt eronate , iar afirmaţia lui George Becali a fost “emoţională”.

"Este o interpretare eronată. Dânsul a spus în sensul că pleacă şi mută şi cimitirul şi aşa mai departe. Deci, a fost o declaraţie emoţională cu privire la faptul că, dacă el consideră că i se face o nedreptate, nu ar mai dori să locuiască aici. Nici pomeneală. Nu-i interpretată în sensul de sustragere, pentru că, după cum ştiţi, nu a plecat împreună cu cimitirul părinţilor şi strămoşilor", a explicat secretarul Camerei Deputaţilor.

Gigi Becali a fost condamnat, luni, definitiv, de completul de cinci judecători al instanţei supreme la trei ani de închisoare cu suspendare pentru sechestrarea celor care i-au furat limuzina, pedepse similare fiind dispuse şi în cazul gărzilor sale de corp.

Instanţa a dispus suspendarea executării pedepsei de trei ani de închisoare în cazul lui Gigi Becali pe o perioadă de opt ani, timp în care acesta va trebui să respecte mai multe obligaţii ce îi vor fi impuse de serviciul de probaţiune din zona domiciliului său.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici