Secretarul executiv al PSD Prahova, Rareş Enescu, s-a autosuspendat din funcţia deţinută în partid

Secretarul executiv al PSD Prahova, Rareş Enescu, urmărit penal pentru conflict de interese, s-a autosuspendat din funcţia deţinută în partid, după ce la finalul unei şedinţe a PSD Prahova a fost aşteptat de poliţişti fiindcă s-a aflat în aceeaşi sală cu un martor cu care nu are voie să ia legătura.

501 afișări
Imaginea articolului Secretarul executiv al PSD Prahova, Rareş Enescu, s-a autosuspendat din funcţia deţinută în partid

Secretarul executiv al PSD Prahova, Rareş Enescu, s-a autosuspendat din funcţia deţinută în partid (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

Rareş Dan Enescu, aflat sub control judiciar într-un dosar instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, fiind acuzat de conflict de interese, s-a autosuspendat din funcţia de secretar executiv al PSD Prahova, iar anunţul a fost făcut, luni după-amiază, într-o şedinţă informală a conducerii organizaţiei, de prim-vicepreşedintele PSD Prahova, senatorul Daniel Savu.

El a spus că Enescu a transmis în scris decizia sa şi că aceasta a fost luată după ce, vineri, la o şedinţă oficială a conducerii PSD Prahova, Enescu s-a aflat în aceeaşi sală cu un primar, martor în dosarul său, cu care nu are voie să ia legătura, la finalul şedinţei fiind aşteptat de poliţişti.

"Noroc că au existat martori care au văzut că cei doi nu au discutat şi care au explicat care este situaţia, şi anume că la aceste şedinţe e convocată conducerea partidului", a explicat Savu.

În luna iunie, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti anunţau că au dispus începerea urmăririi penale pe numele lui Rareş Dan Enescu, secretarul executiv al PSD Prahova, sub acuzaţia de conflict de interese.

Potrivit unui comunicat al PCA Ploieşti, Enescu este acuzat că, în perioada 2012-2015, a votat, în calitate de consilier judeţean, mai multe hotărâri adoptate de Consiliul Judeţean Prahova prin care Parcul Industrial Ploieşti, societate deţinută de CJ Prahova, şi comuna Podenii Noi primeau fonduri alocate de CJ Prahova.

Conform sursei citate, Enescu a votat respectivele hotărâri în condiţiile în care era angajat cu contract de muncă atât la Parcul Industrial Ploieşti, cât şi la Primăria comunei Podenii Noi.

În acest dosar, anchetatorii au dispus punerea sub control judiciar a lui Rareş Enescu, el având interdicţia de a-şi exercita funcţia de consilier judeţean în perioada măsurii preventive.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici