Secretarul general adjunct al NATO e emis un nou punct de vedere despre Rusia: Există o avalanşă de dezinformare care vine către noi

Există o avalanşă de dezinformare a Federaţiei Ruse care vine către noi, în jurul COVID, în jurul altor probleme, inclusiv în jurul momentelor de alegeri, ceea ce este intolerabil, spune secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană. El critică şi concentrarea trupelor ruseşti în jurul Ucrainei.

7728 afișări
Imaginea articolului Secretarul general adjunct al NATO e emis un nou punct de vedere despre Rusia: Există o avalanşă de dezinformare care vine către noi

Secretarul general adjunct al NATO e emis un nou punct de vedere despre Rusia: Există o avalanşă de dezinformare care vine către noi

„Există o intensificare a tensiunilor, există o diversificare a instrumentelor pe care ţări ca Belarus sau Federaţia Rusă le folosesc împotriva noastră, inclusiv dezinformare masivă, inclusiv ştiri false, inclusiv amplificarea unor tensiuni care sunt reale uneori în ţările noastre”, spune la Digi24 secretarul general adjunct NATO, Mircea Geoană.

El susţíne că responsabilii NATO şi cei ai Comisiei Europene lucrează „zi de zi” la o unitate de combatere a dezinformării.

„Există o avalanşă de dezinformare care vine către noi, în jurul COVID, în jurul altor probleme, în America în jurul problemelor rasiale, în jurul momentelor de alegeri. Este intolerabil. Jocul ăsta se joacă şi are nişte limite, dar în momentul în care încerci să influenţezi alegerea democratică pentru preşedinte, pentru Parlament sunt lucruri inacceptabile. Observăm cu preocupare şi ameninţări de tip tradiţional, sisteme de rachetă ultramoderne, amplasamente în diverse locaţii a unor sisteme avansate oarecum mai clasice, observăm cu îngrijorare folosirea ultimei generaţii de arme anti-satelit... (...) Din zona cyber, din zona spaţiu, din zona dezinformare, din zona hibridă, din zona tradiţională militară, din zona echipamente, inclusiv la nivel nuclear există o perioadă... De asta NATO este important”, adaugă Geoană.

El critică şi concentrarea trupelor ruseşti în jurul Ucrainei.

„Să nu mai folosească NATO ca pretext pentru intenţia evidentă de a recrea sfere de influenţă în Europa. Ce se întâmplă în jurul Ucrainei, pentru că Crimeea este teritoriu ucrainian, vedem cu preocupare această concentrare neobişnuită de forţe militare. Spunem extrem de clar: este un lucru pe care Federaţia Rusă trebuie să înceteze să-l mai facă, să nu escaladeze, să înţeleagă că dialogul şi diplomaţia sunt necesare. O nouă incursiune militară va avea, din punct de vedere politic, economic şi financiar, un cost foarte sever pentru Federaţia Rusă”, conchide oficialul NATO.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici