Secretarul general al PSD: Austria a dat un vot de blam întregii Uniuni Europene, nu doar României

Austria a dat un vot de blam întregii Uniuni Europene, nu doar României, este de părere Paul Stănescu, secretarul general al PSD.

487 afișări
Imaginea articolului Secretarul general al PSD: Austria a dat un vot de blam întregii Uniuni Europene, nu doar României

Secretarul general al PSD: Austria a dat un vot de blam întregii Uniuni Europene, nu doar României

„Avem obligaţia să nu uităm poziţia sfidătoare a cancelarului Austriei, Karl Nehammer, de a se opune intrării României în Schengen. O datorăm românilor şi intereselor de stat ale României. Opoziţia austriacă din Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne nu a avut raţiuni tehnice, angrenate în fapte. Toate instituţiile UE, toate statele membre au spus DA: <România merită în Schengen>, Austria a spus NU: <România nu intră în Schengen>. Austria a trădat regulile şi spiritul de solidaritate al Uniunii Europene. A jignit nu doar România, ci şi restul statelor UE şi liderii instituţiilor europene. O poziţie istorică ruşinoasă bazată pe argumente inventate, pe minciuni, pe raţiuni electorale şi pe interese economice”, afirmă Paul Stănescu.

Potrivit acestuia, „sfidarea ipocrită” a cancelarului Austriei nu reprezintă eşecul României, pentru că un stat nu are cum să lupte cu capriciile vremelnice ale unor politicieni care înţeleg greşit politica europeană şi actualul context regional.

„Partidul Social-Democrat şi socialiştii europeni au făcut tot ce era politic şi omeneşte posibil ca România să fie unanim sprijinită. Stânga a arătat că este o familie politică europeană puternică, unită şi că ne susţinem reciproc interesele. Dreapta austriacă a trădat spiritul Uniunii Europene şi aşteptăm să vedem dacă PPE se va debarasa de un astfel de partid sau va aproba tacit această mizerie.
Acest moment este pentru noi un semnal brutal de a ne trezi din idealismul politic european şi de a discuta mai mult despre un pragmatism raţional. Românii trebuie să ştie pentru mult timp de acum înainte că Austria a prejudiciat România din punct de vedere economic şi politic. De aceea, statul român are obligaţia morală, economică, politică şi diplomatică să judece acest afront şi votul negativ al Austriei în mod proporţional. Trebuie să apărăm, de acum înainte, la nivelul Uniunii Europene mult mai pragmatic aspiraţiile şi interesele noastre, dar şi demnitatea românilor.
Nu trebuie să acceptăm să fim trataţi fără respect! România a primit o palmă gratuită, astăzi, dar a devenit mai puternică!”, transmite secretarul general al PSD.

Consiliul Uniunii Europene pentru Justiţie şi Afaceri Externe a decis admiterea Croaţiei în Spaţiul Schengen, în timp ce solicitările României şi Bulgariei au fost respinse. Reprezentantul Austriei s-a pronunţat împotriva integrării României şi Bulgariei în Schengen, iar cel al Olandei a votat împotriva admiterii Bulgariei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici