Securitatea cibernetică, evoluţia grupărilor jihadiste şi modernizarea Armatei, pe agenda CSAT

La şedinţa CSAT de marţi se va discuta despre modernizarea Armatei, evoluţia grupurilor teroriste, situaţia din Republica Moldova, criza europeană a migraţiei, securitatea cibernetică sau tăierile ilegale de păduri, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Share pe Facebook 223 afişări

Imaginea articolului Securitatea cibernetică, evoluţia grupărilor jihadiste şi modernizarea Armatei,  pe agenda CSAT

Securitatea cibernetică, evoluţia grupărilor jihadiste şi modernizarea Armatei, pe agenda CSAT

Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, condusă de preşedintele Klaus Iohannis, va începe, marţi, la ora 11.00, la Palatul Cotroceni, potrivit unui comunicat de presă emis luni de Administraţia Prezidenţială.

Pe ordinea de zi este stadiul îndeplinirii programului de modernizare a Armatei până în 2017, sistemul de comunicaţii şi informatic al Armatei, concluzii în urma exerciţiilor desfăşurate anul trecut pentru verificarea stadiului pregătirii populaţiei, economiei şi a teritoriului pentru apărare.

De asemenea, la şedinţă se va discuta şi despre evoluţia grupruilor de factură jihadistă şi consecinţele asupra spaţiului NATO, evoluţiile din Balcani, situaţia politică de la Chişinău şi criza europeană a migraţiei.

Pe ordinea de zi a şedinţei CSAT sunt şi măsurile adoptate, acţiunile întreprinse în domeniu şi rezultatele obţinute în combaterea fenomenului tăierilor ilegale din fondul forestier naţional şi amendamentele propuse de Guvernul României privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.

De asemenea, se va discuta despre activitatea seriviciilor în 2015 şi obiectivele acestora pentru 2016, activitatea din 2015 a Consiliului Operativ pentru Securitate Cibernetică şi a Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică - CERT-RO şi planul de activitate pentru anul următor.

La şedinţă se va discuta şi despre activitatea CSAT de anul trecut şi alte subiecte de interes pentru securitatea naţională.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării s-a mai reunit o dată în 2016, în 11 martie, pentru a aviza OUG privind interceptările propusă de Ministerul Justiţiei. Şedinţa de marţi a fost anunţată de preşedinte în 3 martie.

 

Share pe Facebook

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
CSAT ,
BILANŢ ,
DEFRIŞĂRI
Versiunea: mobil  |  completa

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.