Video Şedinţa CExN despre evaluarea Cabinetului PSD | Raportul, prezentat; unii miniştri sunt cu demisiile pregătite/ Dragnea: CExN să decidă dacă Grindeanu va mai fi premier; 60% din măsuri, neîndeplinite

CExN al PSD este în desfăşurare. Şedinţa a debutat cu prezentarea raportului de evaluare, iar surse participante au menţionat că unii miniştri ar avea demisiile pregătite şi ar fi dispuşi să recurgă la acest gest. Potrivit unor surse, raportul de evaluare este citit în CExN de către Darius Vâlcov.

4159 afișări

Unii dintre miniştri ar avea pregătite demisiile şi sunt dispuşi să le depună în funcţie de concluziile raportului de evaluare în ceea ce priveşte activitatea lor, au arătat sursele citate. Aceleaşi surse susţin însă că alţi miniştri nu ar fi dispuşi să plece din Guven.

Nici premierul Sorin Grindeanu nu este dispus să demisioneze, au mai arătat sursele citate.

Liderul PSD Liviu Dragnea a fost întrebat miercuri, înainte de şedinţa CExN despre raportul de evaluare a Cabinetului PSD, dacă Sorin Grindeanu mai poate conduce un Guvern PSD în condiţiile în care 60% din măsurile din programul de guvernare nu au fost îndeplinite. Dragnea a răspuns: "Asta trebuie să decidă tot CExN. Din păcate trebuie să ne asumăm tot".

"Nu e vorba numai de 60% măsuri neîndeplinte, e şi un procent serios de măsuri îndeplinite parţial pe care nu le putem bifa la cele îndeplinite. Asta este situaţia, mie cel puţin nu mi-a fost uşor să iau decizia de a discuta public despre aceste lucruri, dar nu e Guvernul nostru, este Guvernul României", a adăugat Dragnea.

Liderul PSD a mai spus miercuri că el nu a cerut demisia nimănui, nici premierului Sorin Grindeanu, nici vreunui ministru, arătând, pe de altă parte, că nici nu se mai poate continua ca până acum, în condiţiile întârzierilor şi neîndeplinirii măsurilor din program.

"Eu nu am cerut demisia nimănui, nici premierului, nici vreunui ministru. Este un act de voinţă a fiecăruia. Dar asta spune ceva. O să discutăm şi despre aceste demisii în CExN. Suntem într-o situaţie nu foarte confortabilă, dar în acelaşi timp nici nu putem lăsa ca lucrurile să evolueze exact ca până acum. Să vedem la ce decizie ajungem", a spus Dragnea, solicitat să comenteze faptul că miniştrii îl aşteaptă în CExN cu demisiile pe masă.

El a arătat că CExN este structura care a generat acest Guvern şi care are nu numai dreptul de a face această analiză, dar şi obligaţia de a o face.

"În CExN se va analiza un raport de evaluare la care s-a lucrat o perioadă. Va fi o analiză a cifrelor, a stadiului de implementare a acestui program de guvernare. Nu este un CExN făcut pentru cineva sau împotriva cuiva. Deciziile care se vor lua se vor lua democratic şi vor fi făcute publice", a spus Dragnea.

El a arătat că acest raport de evaluare va fi făcut public.

"Sunt unii colegi care, de bună credinţă, mi-au spus că poate nu e bine să facem asta, dar îmi asum, pentru că noi nu trebuie să guvernăm pe ascuns. Guvernăm pentru oameni, trebuie să fie o guvernare total transparentă. Întârzierile de astăzi trebuie să fie ştiute de toată lumea şi trebuie să propunem, ulterior, după acest CExN, care sunt măsurile pentru a recupera rapid aceste întârzieri, pentru a face modificările necesare care vor reieşi în urma CExN", a mai spus Dragnea.

La ora transmiterii acestei ştiri, şedinţa CExN a PSD este în desfăşurare.

Liviu Dragnea a avut o întâlnire cu miniştrii Cabinetului Grindeanu înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, au declarat surse politice pentru Mediafax.

Înainte de şedinţa PSD, Liviu Dragnea a negat că ar fi cerut demisia premierului şi a spus că reuniunea CEX este despre evaluarea miniştrilor şi nu despre vreo demisie.

Sorin Grindeanu a refuzat să dea declaraţii pe hol, înainte de a intra în sala de grup a PSD

Premierul a afirmat anterior că liderul PSD i-a cerut doar voalat demisia, dar alţi lideri social democraţi i-au solicitat-o direct.

Grindeanu a mai spus că se aşteaptă că unii miniştri din cabinet să plece, dacă li se cere acest lucru, mai ales că se simt "jenaţi" de situaţia creată.

"Va fi o execuţie publică", a apreciat premierul, referindu-se la discuţiile care vor avea loc în cadrul şedinţei CEx a PSD.

La rândul său, Gabriela Firea, primarul general al Capitalei şi vicepreşedintele PSD, a fost întrebată, miercuri, înainte de CExN, dacă Guvernul ar trebui să îşi depună mandatul şi dacă premierul Sorin Grindeanu ar trebui exclus din PSD, ea făcând apel la a nu anticipa şi la a nu face supoziţii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici