Elena Udrea s-a prezentat la Comisia parlamentară de anchetă

Ministrul Turismului, Elena Udrea, s-a prezentat, marţi, la şedinţa Comisiei parlamentare de anchetă în cazul sumelor cheltuite de Ministerul Turismului, însoţită de doi secretari de stat.

97 afișări
Imaginea articolului Elena Udrea s-a prezentat la Comisia parlamentară de anchetă

Elena Udrea s-a prezentat la Comisia parlamentară de anchetă (Imagine:Bogdan Maran/ Mediafax Foto)

Elena Udrea

Ea a avut un schimb de replici, în şedinţă, cu preşedintele Comisiei, Ludovic Orban, cu care s-a acuzat, recipoc, de încălcarea legilor, Consituţiei şi a Regulamentului Camerei Deputaţilor.

Orban, a ţinut să îi citească ministrului prevederile din regulamentul Camerei care se referă la faptul că cei audiaţi au obligaţia de a spune adevarul şi de a nu omite nimic din ceea ce ştiu.

Udrea a acuzat conducerea Comisiei de comportament abuziv şi de faptul că nu funcţionează în baza prevederilor legale.

Orban i-a cerut lui Udrea să explice cum de Ministerul a continuat să trimită Comisiei documente solicitate chiar şi după ce ea personal a a declarat public că toate actele cerute au fost expediate. Deputatul i-a cerut ministrului să spună dacă i-a sancţionat pe subalternii care au dezinformat-o când i-au spus că toate actele au fost trimise Comisiei, iar demnitarul PDL a răspuns că nu are astfel de pârghii legislative.

Întrebată de către deputatul Aura Vasile de ce nu vrea să răspundă solicitărilor Comisiei, Udrea a reluat acuzaţiile privind funcţionarea abuzivă şi ilegală a organismului, menţionând că se va adresa Biroului Permanent, iar apoi a părăsit sala de şedinţe înainte ca alţi deputaţi să îi poată adresa întrebări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici