ŞEDINŢA CSAT s-a încheiat după două ore şi jumătate de discuţii pe teme de securitate. Dacian Cioloş, la prima sa şedinţă la Consiliu

Şedinţa CSAT de joi, de la Palatul Cotroceni, s-a încheiat, după ce s-a discutat un raport privind combaterea terorismului, bugetele instituţiilor din domeniul apărării şi strategia de informaţii a SRI, fiind prima şedinţă a Consiliului la care a participat şi premierul Dacian Cioloş.

1843 afișări
Imaginea articolului ŞEDINŢA CSAT s-a încheiat după două ore şi jumătate de discuţii pe teme de securitate. Dacian Cioloş, la prima sa şedinţă la Consiliu

ŞEDINŢĂ CSAT: Combaterea terorismului şi strategia SRI, pe agendă

Şedinţa a durat două ore şi jumătate, iar Administraţia Prezidenţială urmează să transmită un comunicat de presă.

Este prima şedinţă la care a participat premierul Dacian Cioloş. Mai mult, este prima şedinţă a CSAT şi pentru alţi şase miniştri: Mihnea Motoc (ministrul Apărării), Petre Tobă (ministrul de Interne), Lazăr Comănescu (ministrul de Externe), Raluca Prună (Ministrul Justiţiei), Costin Borc (ministrul Economiei) şi Anca Dragu (ministrul Finanţelor).

Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării a fost convocată miercuri de preşedintele Klaus Iohannis.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, pe ordinea de zi a şedinţei s-a aflat Ghidul Strategiei Naţionale de Apărare a Ţării pentru perioada 2015 - 2019, Planul naţional de priorităţi informative pentru anul 2016, planul de întrebuinţare a forţelor armate ale României care se trimit la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român în anul 2016, măsurile adoptate de către România în vederea punerii în aplicare a regimurilor de sancţiuni internaţionale, strategia de informaţii 2015 - 2019 a Serviciului Român de Informaţii, raportul privind Sistemul Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului, propunerile de buget ale instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale pentru anul 2016 şi programul de activitate a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării pentru anul 2016.

Mai mult, în cadrul şedinţei au fost abordate şi alte "subiecte de interes pentru securitatea naţională", se mai arată în comunicatul Preşedinţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici