Video Şedinţa CSAT s-a încheiat. Pe agendă: participarea la misiunea UE în Mali, strategia de securitate cibernetică, privatizarea CFR Marfă

Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) care a avut pe ordinea de zi participarea la misiunea UE în Mali, strategia de securitate cibernetică, privatizarea CFR Marfă şi activitatea instituţiilor care au gestionat criza ostaticilor din Algeria de la complexul In Amenas s-a încheiat.

1384 afișări

Şedinţa a început în jurul orei 14:00 şi a durat mai mult de două ore.

Înaintea şedinţei, preşedintele şi premierul au avut o întâlnire la Palatul Cotroceni.

Pe agenda şedinţei CSAT s-au aflat mai multe subiecte, între care participarea la misiunea UE în Mali, strategia de securitate cibernetică, privatizarea CFR Marfă, raportul activităţii instituţiilor statului care au gestionat criza ostaticilor din Algeria de la complexul In Amenas.

Conform unui comunicat de luni al Administraţiei prezidenţiale, pe ordinea de zi a reuniunii au figurat măsurile adoptate de către România în vederea punerii în aplicare a regimurilor de sancţiuni instituite pe plan internaţional, precum şi realizarea, în cadrul NATO, a unui plan de contingenţă pentru România.

Membrii Consiliului au avut în program o discuţie despre participarea forţelor armate ale României în afara teritoriului statului român în anul 2013, planul multianual de restabilire a capacităţii de luptă a Armatei României, precum şi despre participarea României la misiunea Uniunii Europene de instruire în Mali în anul 2013.

Preşedintele Traian Băsescu declara, recent, că România va fi solidară cu Franţa, "dar dacă cineva ne vede trimiţând trupe luptătoare în Mali se înşală", şeful statului precizând că ţara noastră poate asigura instructori sau materiale pentru armata statului african.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici