Şedinţa de plen a Senatului a fost suspendată. Sistemul de vot electronic nu a funcţionat

Şedinţa plenului Senatului a fost suspendată, miercuri, din cauza defecţiunilor tehnice la sistemul de vot electronic, câteva dintre proiectele înscrise pe ordinea de zi fiind votate prin ridicarea mâinii.

210 afișări
Imaginea articolului Şedinţa de plen a Senatului a fost suspendată. Sistemul de vot electronic nu a funcţionat

Şedinţa de plen a Senatului a fost suspendată, sistemul de vot electronic nu a funcţionat (Imagine: Bogdan Maran / Mediafax Foto)

Din cele 17 proiecte şi propuneri legislative înscrise pe ordinea de zi, senatorii au reuşit să dezbată doar 7, două dintre acesta fiind votate prin ridicare de mână.

Viceliderul PNL Dumitru Oprea a afirmat, în şedinţa plenului, că "ridicarea de mână nu este cea care întotdeauna poate fi controlată" şi a propus amânarea şedinţei pentru săptămâna viitoare.

"Ridicarea de mână nu este cea care întotdeauna poate fi controlată. Din motivele acestea, îndemn la puţintică răbdare, a la nenea Iancu, încât până luni să se repare, sala asta este prea frumoasă ca să nu fie şi prea funcţională. Şi cvorumul se pare că este pe cale de dispariţie, nefiind controlul prin vot", a mai spus senatorul PNL.

Preşedintele de şedinţă, vicepreşedintele PSD al Senatului Ioan Chelaru, a cerut pesonalului abilitat ca până săptămâna viitoare să remedieze defecţiunile sistemului de sonorizare şi cel de afişaj al votului electronic, care au împiedicat şedinţa de marţi.

"Cred că există, dacă eu am înţeles bine, un relativ consens din acest punct de vedere pentru toate grupurile parlamentare, situaţie care mă determină să vă cer scuze din partea corpului nostru tehnic. Uneori nu depinde numai de om. O asemenea situaţie depinde de aparatură. Să sperăm că în cele trei zile (până la următoarea şedinţă de plen a Senatului - n.r.) nu vor mai fi probleme. Eventual, dacă va fi nevoie de dotări, trebuie să discutăm în BP. Permiteţi-mi, la cererea unui grup parlamentar şi cu acordul celorlalte grupuri, să declar închisă şedinţa de astăzi, cu o oră mai devreme. Recuperăm săptămâna viitoare, lucrăm o oră în plus", a spus Ioan Chelaru.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici