Şedinţa de plen a Senatului, sistată din lipsă de cvorum

Şedinţa de miercuri a plenului Senatului a fost sistată pentru că, în urma apelului nominal, preşedintele de şedinţă, vicepreşedintele Ioan Chelaru, a constatat absenţa cvorumului de lucru necesar.

114 afișări
Imaginea articolului Şedinţa de plen a Senatului, sistată din lipsă de cvorum

Şedinţa de plen a Senatului, sistată din lipsă de cvorum (Imagine; Bogdan Maran/Mediafax Foto)

În pofida faptului că apelul nominal a fost reluat de mai multe ori, numai 85 de senatori şi-au înregistrat prezenţa, în condiţiile în care cvorumul de lucru este de 87 de parlamentari.

Suspendarea şedinţei a fost decisă la solicitarea liderului senatorilor PSD, Ilie Sârbu. "Dacă nu reuşim nici la ora 9,35 să fim în sală, conform Regulamentului, vă rog să suspendaţi şedinţa şi venim marţi. Vom lucra marţi, miercuri, joi şi vineri", a spus acesta.

Senatorii au aprobat, la începutul săptămânii, ca şi ziua de miercuri să fie destinată legiferării deoarece un număr considerabil de proiecte le lege şi iniţiative riscau să treacă tacit de Senat. Aceştia îşi propuseseră ca miercuri să legifereze de la ora 9.00 până la finalizarea ordinii de zi, pe care figurau 54 de propuneri şi proiecte de lege.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici