Şedinţa pentru stabilirea calendarului moţiunii de cenzură a fost din nou suspendată din lipsă de cvorum

Membrii Birourilor Politice Reunite ale Parlamentului (BPR) s-au întrunit sâmbătă, la ora 11.00, pentru a stabili calendarul privind citirea şi votul pe moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu. Şedinţa a fost din nou suspendată din lipsă de cvorum.

1364 afișări
Imaginea articolului Şedinţa pentru stabilirea calendarului moţiunii de cenzură a fost din nou suspendată din lipsă de cvorum

Şedinţa pentru a stabili calendarul moţiunii de cenzură a fost din nou suspendată din lipsă de cvorum

Şedinţa de sâmbătă a fost suspendată deoarece mai mulţi deputaţi şi senatori au lipsit şi nu a fost îndeplinită condiţia privind cvorumul.

Reprezentanţii USR PLUS şi AUR caută soluţii astfel încât o nouă şedinţă să fie convocată în următoarele ore. Alte surse din Parlament spun că următoarea şedinţă va avea loc luni.

Prima şedinţă a BPR a fost convocată vineri, la ora 23.00, în sistem on-line, imediat după depunerea de către AUR şi USR PLUS a moţiunii de cenzură. Şedinţa s-a încheiat fără niciun rezultat deoarece mai mulţi parlamentari au lipsit şi nu a fost cvorum.

Sâmbătă, premierul Florin Cîţu şi prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan l-au criticat pe preşedintele PNL, Ludovic Orban, pentru că a contribuit la îndeplinirea procedurilor parlamentare privind depunerea moţiunii USR PLUS AUR. Este o acţiune bizară, nu vreau să cred că a tradat, au spus cei doi liberali.

Florin Cîţu, contracandidatul lui Ludovic Orban la şefia PNL, a comentat pe scurt poziţia preşedintelui Camerei Deputaţilor.

„Este o acţiune bizară ca preşedintele PNL”, a spus Cîţu.

Rareş Bogdan l-a criticat pe preşedintele PNL, Ludovic Orban.

„Nu vreau să cred că Orban a trădat, nu cred că trebuia să-şi anuleze programul, este bizar că preşedintele Camerei Deputaţilor de la partidul împotriva căruia se depune moţiunea să stea să aştepte, să ia act de moţiunea domnilor Simion, Barna şi Cioloş. Trebuia să aibă decenţa să-şi delege atribuţiile către doamna Prună de la USR”, a explicat prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan.

Florin Cîţu şi Rareş Bogdan se află sâmbătă la Timişoara pentru a se întâlni cu membrii filialei PNL.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici