Video Şedinţă PSD înainte de votul pe Codul Penal. Liderul de grup al deputaţilor PSD: Avem nevoie de 165 de voturi/ Liviu Dragnea: Vorbim după vot

Şedinţă PSD, la care participă şi Liviu Dragnea, are loc, la ora transmiterii ştirii, înainte de votul final pe proiectul de modificare a Codului Penal.

946 afișări

La Grupul PSD au ajuns Liviu Dragnea, Mihai Tudose, Rovana Plumb, Florin Iordache, Gabriel Vlase, dar şi alţi lideri PSD.

Discuţiile au loc înainte de votul final pe Codul Penal, care urmează în Camera Deputaţilor. Proiectul de modificare a trecut pe articole.

Liderul de grup al deputaţilor PSD, despre votul pe Codul Penal: Avem nevoie de 165 de voturi

Dan Suciu, liderul de grup al deputaţilor PSD, a declarat miercuri, despre votul pe Codul Penal, că Puterea are nevoie de cel puţin 165 de voturi pentru ca modificările la Codul penal să treacă. Şase aleşi PSD sunt absenţi.

"Am decis ca azi să fie votul final. Ne trebuie 165 de voturi, ne trebuie de la 165 de voturi în sus", a declarat Dan Suciu, lider de grup al deputaţilor PSD.

Acesta a mai afirmat că şase aleşi PSD sunt absenţi.

După şedinţa PSD, care s-a încheiat în urmă cu puţin timp, liderul PSD Liviu Dragnea a spus că nu are emoţii privind votul. "Vorbim după vot. Vreţi să vorbim după vot?", a spus liderul PSD.

În Camera Deputaţilor urmează votul final pe proiectul de modificare a Codului Penal.

UDMR a anunţat deja că se va abţine dacă amendamentele depuse de formaţiune nu trec.

Toate propunerile PSD la proiect au trecut în forma adoptată de Comisia specială pentru legile justiţiei, în şedinţa de marţi după-amiază. Astfel, infracţiunea de abuz în serviciu, rămâne în varianta propusă de social-democraţi. PSD-ALDE a respins toate amendamente PNL, USR şi UDMR la Codul penal.

Potrivit modificărilor, la articolul 297, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins: „Art.297.- (1) Fapta funcţionarului public, aflat în exerciţiul atribuţiilor de serviciu reglementate expres prin legi, ordonanţe de guvern sau ordonanţe de urgenţă, care refuză să îndeplinească un act sau îl îndeplineşte prin încălcarea atribuţiilor astfel reglementate, a unor dispoziţii exprese dintr-o lege, ordonanţă de guvern sau ordonanţă de urgenţă, în scopul de a obţine pentru sine, soţ, rudă sau afin până la gradul II inclusiv, un folos material necuvenit şi prin aceasta cauzează o pagubă certă şi efectivă mai mare decât echivalentul unui salariu minim brut pe economie sau o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 5 ani sau amendă.”

Şi propunerile PSD legate de abrogarea articolului despre neglijenţa în serviciu, modificarea prevederilor asupra traficului de influenţă, mărturiei mincinoase, confiscarea extinsă a averilor şi definirea grupului infracţional organizat au trecut în forma propusă în Comisia specială de către social-democraţi.

Senatul a adoptat, marţi, în calitate de prim for sesizat, proiectul de lege care aduce modificări Codului penal, cu voturi 74 de voturi "pentru", 9 abţineri şi 28 de voturi "împotrivă. Tot marţi, Comisia specială pentru legile Justiţiei a adoptat raport de admitere la modificările aduse Codului penal, cu 12 voturi ”pentru”, şapte împotrivă şi două abţineri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici