Şedinţa Senatului în care PDL cere revocarea lui Geoană - cronologie

13:30 - Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat închisă şedinţa plenului de miercuri. 13:22 - Senatorul PSD Ioan Chelaru i-a cerut preşedintelui de şedinţă Mircea Geoană să suspende şedinţa de plen, întrucât Biroul Permanent a aprobat un program între orele 9.00 şi 13.00.

22 afișări
Imaginea articolului Şedinţa Senatului în care PDL cere revocarea lui Geoană - cronologie

Şedinţa Senatului în care PDL cere revocarea lui Geoană - cronologie (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

13:15 - Liderul senatorilor PDL, Traian Igaş, i-a cerut din nou lui Mircea Geoană să supună votului plenului solicitările sale de suplimentare a ordinii de zi cu propunerea de revocare din funcţie a preşedintelui Senatului, precum şi prelungirea programului de lucru.

13:12 - Liderul senatorilor independenţi, Liviu Câmpanu, a declarat că susţine ordinea de zi propusă de PDL şi a menţionat că nu este în intenţia senatorilor independenţi să dinamiteze lucrările Senatului, în replică Mircea Geoană spunând că apreciază "simţul de ironie care planează" în Senat.

12:55 - Senatorul PSD Ioan Chelaru a afirmat, în plen, că cererea de revocare a lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului nu a intrat încă pe ordinea de zi, drept pentru care nu s-ar putea cere ca Geoană să nu mai prezideze şedinţa.

12:40 - Liderul grupului PDL din Senat, Constantin Igaş, a anunţat că grupul parlamentar democrat-liberal propune o nouă ordine de zi a plenului, cu revocarea preşedintelui Senatului la primul punct, şi prelungirea dezbaterilor până la epuizarea ordinii de zi.

12:37 - Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a declarat, la realuarea şedinţei în plen a Senatului, că, în urma discuţiilor între liderii de grupuri parlamentare, nu s-a ajuns la niciun fel de înţelegere, "ambele tabere" menţinându-şi punctele de vedere iniţiale.

12:34 - Senatorii au revenit, în plen, după ce pauza de consultări provocată de blocarea şedinţei a durat peste o oră.

11:35 - Senatorul PNL Mircea Diaconu i-a reproşat, în pauza şedinţei de plen, senatorului PDL Iulian Urban, că s-a folosit de faptul că el a votat eronat la ordinea de zi pentru a sugera că ar fi alături de demersul PDL de revocare din funcţie a lui Mircea Geoană.

11:30 - Senatorul PDL Iulian Urban a declarat că refuzul lui Mircea Geoană de a supune votului introducerea cererii de revocare pe ordinea de zi reprezintă o situaţie în care cei 136 de senatori au fost reduşi la statutul de "simple marionete" şi că Senatul s-a transformat în Mircea Geoană SRL.

10:55 - Senatorii au luat o o pauză de consultări de 30 de minute, la solicitarea liderului grupului liberal, Puiu Haşotti.

10:45 - Ordinea de zi a şedinţei plenului Senatului de miercuri, fără punctul privind revocarea lui Mircea Geoană din funcţie, a fost respinsă, cu 69 de voturi "împotrivă" şi 52 de voturi "pentru".

10:42 - Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat că încercarea de revocare din funcţia de preşedinte al Senatului a lui Mircea Geoană reprezintă ofensiva PDL, "care nici nu a câştigat ultimele alegeri din România, pentru a pune mâna pe statul român".

10:40 - Senatorul PDL Radu Berceanu a afirmat că preşedintele de şedinţă nu poate decide dacă o ordinde de zi este sau nu constituţională, el fiind obligat să o supună la vot.

10:35 - Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat "inadmisibilă" solicitarea senatorilor independenţi de revocare a sa din funcţia de preşedinte al acestei Camere, menţionând că nu o va suspune votului plenului.

10:33 - Senatorul PSD Ion Toma a precizat că Geoană a fost propus ca preşedinte al Senatului de grupul PSD+PC, nu şi de PDL, el replicându-i senatorului PDL Alexandru Pereş.

10:30 - Senatorul UDMR Verestoy Attila a afirmat că Senatul are o nouă majoritate, reflectată de noua situaţie de la guvernare, solicitarea PDL de revocare a lui Mircea Geoană neputând fi "ocolită".

10:25 - Senatorul PDL Alexandru Pereş a declarat că democrat-liberalii, împreună cu UDMR şi independenţii, consideră că sunt pe deplin îndreptăţiţi atât de Constituţie, cât şi de Regulament să ceară revocarea lui Mircea Geoană şi a solicitat ca aceasta să fie supusă votului.

10:20 - Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a afirmat că liberalii apreciază ca neconstituţională cererea PDL de revocare a preşedintelui Senatului şi i-a solicitat lui Mircea Geoană să nu o supună la vot.

10:15 - Senatorul PSD Ioan Chelaru a catalogat solicitarea de revocare din funcţie a preşedintelui Senatului ca fiind "abuzivă şi neconstituţională" şi le-a citat colegilor din Senat dintr-un discurs al preşedintelui Traian Băsescu.

09:55 - Liderul grupului independenţilor din Senat, Liviu Câmpanu, a cerut introducerea pe ordinii de zi a cererii de revocare din funcţia de preşedinte al Senatului a lui Mircea Geoană, semnată de 58 de senatori PDL, UDMR şi independenţi.

09:45 - A început şedinţa Senatului prezidată de Mircea Geoană. La şedinţă sunt prezenţi 111 parlamentari.

09:00 - Aproape toţi senatorii PDL au sosit la plenul Senatului, la ora 9.00 - ora oficială de începere a şedinţei - , în condiţiile în care, de obiceri, plenul începe cu cel puţin jumătate de oră întârziere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici