Şedinţa solemnă a Parlamentului, întreruptă de revoluţionari care au ameninţat că se aruncă de la balcon

Şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată comemorării a 25 de ani de la Revoluţie a fost întreruptă, miercuri, de un grup de revoluţionari, condus de Dumitru Dincă, nemulţumiţi că nu au fost lăsaţi să stea în sala principală de plen, unii dintre ei ameninţând că se vor arunca de la balconul Camerei.

1459 afișări
Imaginea articolului Şedinţa solemnă a Parlamentului, întreruptă de revoluţionari care au ameninţat că se aruncă de la balcon

Şedinţa solemnă a Parlamentului, întreruptă de revoluţionari care au ameninţat că se aruncă de la balcon (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Grupul revoluţionarilor, invitaţi din partea grupului parlamentar al PNL, cuprinde aproximativ 14 persoane şi este condus de fostul revoluţionar Dumitru Dincă. Unii dintre revoluţionari au ameninţat că se aruncă de la balcon, în semn de protest.

Revoluţionarii au început să strige de la balcoanele sălii de plen imediat după discursul lui Petre Roman: ”Vă bateţi joc””, ”Să vă fie ruşine!”,  ”V-aţi îmbogăţit!” şi ”Aţi furat ţara!”.

Vicepreşedintele Camerei Marian Neacşu a solicitat aparatul tehnic să se facă ordine şi l-a invitat pe Petre Roman să-I liniştească, având în vedere că erau invitaţi ai săi.

Petre Roman a cerut scuze parlamentarilor pentru “ieşirile camarazilor săi” şi revoluţionarilor pentru că nu au putut să vorbească de la tribuna Parlamentului. “Opriţi-vă, vă rog! Am obligaţia să ofer scuzele mele pentru aceste ieşiri ale camarazilor mei: domnul Dincă şi domnul Zaina. Domnul Zaina a fost arestat, bătut la Jilava şi este în scaun cu rotile. Dar resentimentele nu-şi au locul aici. Acceptaţi scuzele mele. Nu am ezitat să spun ce lucruri rele ne înconjoară. Am pledat pentru reguli şi disciplină. Aici parlamentarii vorbesc, vă cer scuze că nu aţi putut vorbi”, a spus Roman.

Neacşu s-a consultat cu liderii grupurilor parlamentare şi a decis continuarea şedinţei solemne.

Revoluţionarii au fost scoşi din balcon şi la acest moment se află în holul de acces al lojelor din Camera Deputaţilor.

Aceştia s-au declarat memulţumiţi că revoluţionarii invitaţi la evenimentul solemn dedicat celor 25 de ani de la Revoluţie, de către grupul PSD, au acces în sala principală de plen, în timp ce ei au fost trimişi la balconul de la etajul doi, de unde susţin că nu se aude nimic şi că nu li se permite să ia cuvântul.

Unul dintre revoluţionari se află în scaun cu rotile şi le-a reproşat angajaţilor Camerei că a fost trimis la etaj, deşi nu se poate deplasa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici