Şedinţa în care trebuia convocată Camera Deputaţilor, în sesiune extraordinară, nu s-a ţinut din lipsă de cvorum. Iordache, după ce a fost delegat de Dragnea să-l reprezinte, "singurul PSD-ist care a venit la muncă"/ PNL şi USR ameninţă cu CCR

Preşedintele executiv al PMP Eugen Tomac a declarat, marţi, că nu a fost întrunit cvorumul pentru desfăşurarea şedinţei Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, afirmând că singurul PSD-ist care a venit la muncă a fost Florin Iordache, "omul bun la toate".

1107 afișări
Imaginea articolului Şedinţa în care trebuia convocată Camera Deputaţilor, în sesiune extraordinară, nu s-a ţinut din lipsă de cvorum. Iordache, după ce a fost delegat de Dragnea să-l reprezinte, "singurul PSD-ist care a venit la muncă"/ PNL şi USR ameninţă cu CCR

Tomac: Nu a existat cvorum în Biroul Permanent; Iordache, singurul PSD-ist care a venit la muncă

„Am fost convocaţi de către domnul Dragnea pentru o sesiune extraordinară. Constatăm însă un lucru ieşit din comun şi grav pentru că singurul PSD-ist care s-a prezentat astăzi la muncă este domnul Iordache, omul bun la toate. Ceilalţi lideri din conducerea Camerei Deputaţilor, membrii PSD, stau bine mersi în vacanţă, în schimb aici mascarada continuă”, a declarat preşedintele executiv al PMP Eugen Tomac.

Eugen Tomac a afirmat că nu a fost întrunit cvorumul pentru desfăşurarea şedinţei Biroului Permanent, afirmând că PMP nu va participa la şedinţa de plen convocată pentru ora 15:00.

„Având în vedere că nu a existat cvorum în cadrul Biroului Permanent, puterea nu a reuşit să îşi asigure acest lucru pentru că PSD-iştii stau bine mersi în vacanţă, în frunte cu domnul Dragnea, nu vom participa nici de la ora 15 la mascarada numită sesiune extraordinară. Este o lipsă totală de respect faţă de cetăţenii care i-au votat pe PSD-işti şi o lipsă totală de respect pentru această instituţie, motiv pentru care suntem profund indignat de acest comportament iresponsabil al PSD care conduce Parlamentul”, a spus Tomac.

Preşedintele executiv al PMP, Valeriu Steriu: Dragnea a participat la 9 din 60 de şedinţe; Vom cere demisia sa de la conducerea Camerei

Preşedintele executiv al PMP Valeriu Steriu a declarat, luni, că Liviu Dragnea a participat la mai puţin de 10% din şedinţele pe care ar fi trebuit să le conducă în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, afirmând că PMP va cere demisia sa în septembrie.

„Nu este o surpriză (lipsa de cvorum din cadrul Biroului Permanent-n.r.). Am făcut o analiză în aceste zile privind prezenţa domnului Dragnea la Biroul permanent al Camerei Deputaţilor, din 60 de şedinţe, în primele şase luni, dânsul a fost prezent la numai nouă. Este un obicei de a nu veni, convoacă şi nu vine. În ianuarie am avut aceeaşi situaţie, şedinţă convocată extraordinar la care dânsul nu a participat”, a declarat preşedintele executiv al PMP Valeriu Steriu.

PMP va cere, în septembrie, demisia lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

„Cred că este imperativ necesar ca în septembrie să analizăm oportunitatea ca domnul Dragnea să mai conducă Camera Deputaţilor ca preşedinte. Vom cere probabil demisia, nu este normal să ai o prezenţă de sub 10% la şedinţele pe care trebuie să le conducă”, a spus Steriu.

Preşedintele executiv al PMP a precizat că din peste 60 de şedinţe de plen, Liviu Dragnea a fost prezent la maxim 14 şi din 470 de voturi finale a participat la 80, afirmând că ceilalţi preşedinţi ai Camerei Deputaţilor, spre deosebire de actualul, au dat un exemplu de „prezenţă, stabilitate, un exemplu moral”.

„Inclusiv la PSD face aşa, convoacă Biroul Permament şi nu se prezintă şi acesta este rezultatul colegii dânsului sunt primii care au lipsit astăzi, nu au fost prezenţi cei din PSD şi drept urmare aceste şedinţe convocate fantomatic, duminica, în perioade de vacanţă sunt absolut inutile şi absurse”, a spus Steriu.

Cât priveşte legalitatea şedinţei de plen convocată pentru ora 15:00, Steriu a afirmat că este ilegală.

„Sunt regulamente inventat ad-hoc, nu sunt deloc legale, nu este normal, este imoral. Cum ne putem duce în faţa alegătorilor să spunem că am venit în mijlocul vacanţei parlamentare 30 de oameni şi am hotărât o lege?”, a spus Steriu.

PNL şi USR vor sesiza CCR dacă PSD-ALDE vor convoca sesiune extraordinară la Cameră

PNL şi USR au anunţat, marţi, că vor sesiza CCR dacă PSD şi ALDE vor convoca sesiune extraordinară la Camera Deputaţilor, în condiţiile în care Biroul permanent, reunit marţi dimineaţa, nu a avut cvorum de lucru şi nu s-a putut decide convocarea plenului acestui for.

„Pentru ca o sesiune extraordinară să fie convocată este nevoie de solicitarea preşedintelui României, solicitarea Biroului permanent al uneia dintre Camere sau solicitarea a o treime dintre parlamentari. Niciuna dintre aceste condiţii nu a fost îndeplinită pentru sesiunea extraordinară convocată la dorinţa, între ghilimele, a domnului Dragnea. PNL nu poate să fie părtaş la un simulacru de sesiune extrardinară”, a precizat, marţi, liderul grupului PNL din Cameră, Raluca Turcan.

Ea a acuzat faptul că şedinţa BP a Camerei de marţi nu a avut cvorum din cauza absenţei membrilor din coaliţia de guvernare.

„Azi membrii partidelor de opoziţie din BP au fost prezenţi. Nu facem treaba puterii. Au majoritate, au Guvern, au decizie, să-şi facă treaba. Vor sesiune extraordinară, atunci să-şi cheme oamenii la treabă”, a spus Turcan.

Ea a menţionat că o eventuală convocare a plenului Camerei pentru ora 15.00, în condiţiile în care BP nu a avut cvorum, este neconstituţională.

„Dacă la ora 15.00, oricum, PSD va convoca sesiune extraordinară, este total neconstituţional, în afara Regulamentului, nu sunt îndeplinite condiţiile pentru desfăşurare. Vom sesiza la CCR acest derapaj pe care PSD-ALDE îl marchează azi”, a mai spus Turcan.

Şi deputatul USR Cristian Ghinea, secretar al Camerei, a precizat că din cauza faptului că BP nu a avut cvorum, sesiunea extraordinară nu a fost convocată formal.

„Puterea a lipsit de la Biroul permanent, în frunte cu domnul Dragnea. Nu există formal în acest moment sesiune extraordinară”, a spus Ghinea.

El a arătat că şi USR se va ralia pentru a sesiza CCR în acest caz.

„Nu poate un singur om să declare sesiune extraordinară fără BP. BP nu a avut cvorum pentru că domnul Dragnea nu a fost aici. Domnul Dragnea trebuie să vină la serviciu dacă vrea sesiune extraordinară. Evident că vom semna şi noi împreună cu colegii de la opoziţie această sesizare a CCR”, a spus Ghinea.

Deputatul PSD Florin Iordache, căruia preşedintele Camerei, Liviu Dragnea, i-a delegat atribuţiile, a admis că BP nu a avut cvorum marţi, dar a arătat că plenul de la ora 15.00 va avea totuşi loc, întrucât a fost convocat de preşedinte, nefiind necesară încă o convocare din partea BP.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici