Şedinţele în care Comisia Roşia Montană va dezbate pe articole proiectul de lege vor fi secrete

Membrii Comisiei pentru Roşia Motană au decis, miercuri, ca şedinţele următoare, în care se va dezbate pe articole proiectul de lege, să fie secrete, accesul presei nefiind permis, motivul invocat fiind acela că discuţiile se vor face şi în baza unor documente secrete.

252 afișări
Imaginea articolului Şedinţele în care Comisia Roşia Montană va dezbate pe articole proiectul de lege vor fi secrete

Şedinţele în care Comisia Roşia Montană va dezbate pe articole proiectul de lege vor fi secrete (Imagine: Haaz Sandor/Mediafax Foto)

"S-a luat decizia ca la şedinţe să discutăm şi documentele secrete. Despre licenţă s-a discutat, despre toate materialele care ne-au fost puse la dispoziţie. De aceea nu a fost permis accesul presei", a declarat, miercuri, preşedintele Comisiei pentru Roşia Montană, Darius Vâlcov.

Întrebat despre ce alte documente secrete este vorba în afară de licenţa de exploatare, Vâlcov a precizat că se referă, practic, la tot istoricul pus la dispoziţie de către ANRM şi de către Minvest, respectiv istoricul asocierii dintre Minvest şi Gabriel Resources.

Vâlcov a precizat că joi, de la ora 10.00, membrii Comisiei vor începe dezbaterea pe articole a proiectului de lege.

"Azi (miercuri, n.r.) fiecare membru al comisiei şi-a expus punctul de vedere referitor la proiectul legislativ, dar şi la proiectul minier. Mâine (joi, n.r.), de la 10.00, discutăm cu propunerile şi cu amendamentele care vor veni sau care au venit pe masă, articol cu articol. Dacă până seara vom finaliza, închidem mâine seară. Dacă nu, vom cere o amânare Biroului Permanent. Foarte mulţi colegi au solicitat ca vineri să nu se dezbată, pentru că vor să meargă în teritoriu", a mai spus Vâlcov.

El a arătat că majoritatea membrilor Comisiei, indiferent de formaţiunea politică din care provin, s-au declarat împotriva formei actuale a proiectului de lege.

"Din ce a reieşit în urma expunerii poziţiilor fiecărui membru al Comisiei, nu va rămâne aşa proiectul de lege şi legea pe care o vom propune", a mai spus Vâlcov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici