Şef Comisie abuzuri Senat: Vom cere analiza comisiei SRI şi a CSM pe sesizarea MEDIAFAX

Preşedintele Comisiei pentru cercetarea abuzurilor de la Senat, Costel Şoptică, a declarat, marţi, că membrii forului legislativ au decis să trimită spre analiză Comisiei de control al SRI şi CSM sesizarea MEDIAFAX pe protocolul SRI-Parchet încheiat în 2009.

1043 afișări
Imaginea articolului Şef Comisie abuzuri Senat: Vom cere analiza comisiei SRI şi a CSM pe sesizarea MEDIAFAX

Şef Comisie abuzuri Senat: Vom cere analiza comisiei SRI şi a CSM pe sesizarea MEDIAFAX

"În cadrul şedinţei de astăzi (marţi -n.r.) a fost discutată şi petiţia adresată de către MEDIAFAX S.A., prin domnul Sârbu, şi am convenit în unanimitate să trimitem spre rezolvare această petiţie şi spre informare în acelaşi timp către Comisia de control al SRI şi către Consiliul Superior al Magistraturii. Aşteptăm răspunsurile şi rapoartele dumnealor, după care o să luăm o decizie pe care o să v-o aducem bineînţeles la cunoştinţă şi dumneavoastră. Avem mulţi colegi jurişti în Comisie şi aşa am considerat că este bine să avem şi un punct de vedere al CSM pentru a ne putea pronunţa în cunoştinţă de cauză, cât mai aproape de subiect. Aşteptăm un răspuns şi, în general, aceste lucruri între instituţiile noastre se derulează destul de repede, două, trei săptămâni şi atunci o să vă putem da mai multe detalii", a declarat preşedintele forului legislativ, senatorul PNL, Costel Şoptică.

Comisia pentru Drepturile Omului din Senat cere Comisiei comisia de Control al SRI un raport privind sesizarea formulată de MEDIAFAX, întrucât forul care controlează Serviciul are posibilitatea de a face o analiză mai amănunţită şi de a cere clarificări SRI.

"Propunerea ar fi să facem o solicitare către Biroul permanent ca după ce se naşte rezultatul de la Comisia de control al SRI să ni se pună şi nouă raportul, încât să vedem care sunt încălcările privind drepturile omului ca să putem merge mai departe şi a putea face ulterior propuneri pertinente şi noi", a spus vicepreşedintele Comisiei pentru Drepturile Omului, Ioan Narcis Chiseliţă, senator PSD.

Propunerea a fost aprobată cu cinci voturi “pentru”, două abţineri şi un vot “împotrivă”.

MEDIAFAX SA a transmis, în data de 2 aprilie 2018, Procurorului General, sesizarea în legătură cu posibile infracţiuni comise prin semnarea şi punerea în aplicare a Protocolului SRI- Parchetul ÎCCJ, cu următoarele suspiciuni: uzurparea funcţiei, abuz în serviciu, compromiterea intereselor justiţiei, delapidare, deturnare de fonduri.

Documentul îi cere, totodată, lui Augustin Lazăr să dispună desecretizarea şi cercetarea celorlalte protocoale semnate de către Serviciul Român de Informaţii cu alte instituţii ale statului şi aducerea lor la cunoştinţa publicului.

Sesizarea MEDIAFAX SA a fost transmisă şi Consiliului Superior al Magistraturii, Ministrului Justiţiei, Avocatului Poporului, Preşedinţiei, Preşedintelui Camerei Deputaţilor, Preşedintelui Senatului, Comisiilor judice ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, Comisiilor de abuzuri a Senatului şi Camerei Deputaţilor, Comisiilor parlamentare de control al SRI.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici