Şeful Aeroportului Iaşi, desemnat candidatul PNL la Primăria din Iaşi. Gorghiu: Este un mic Iohannis

Şeful Aeroportului Iaşi, Marius Bodea, a fost desemnat candidatul PNL la Primăria Iaşi, după ce toţi ceilalţi nouă candidaţi liberali înscrişi în cursă s-au retras, copreşedintele partidului Alina Gorghiu numindu-l pe Bodea ”un mic Iohannis”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

929 afișări
Imaginea articolului Şeful Aeroportului Iaşi, desemnat candidatul PNL la Primăria din Iaşi. Gorghiu: Este un mic Iohannis

Şeful Aeroportului Iaşi, desemnat candidatul PNL la Primăria din Iaşi. Gorghiu: Este un mic Iohannis

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat în faţa a 500 de membri şi simpatizanţi liberali din Iaşi că alegerea lui Marius Bodea, preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Iaşi, drept candidat al organizaţiei ieşene la primărie este cea mai ”nimerită” soluţie, întrucât a demonstrat că are rezultate în administraţie.

”Este alegerea cea mai bună a filialei. Nu are un profil politic conturat, însă este un mic Iohannis, pentru că are rezultate în administraţie”, a spus Alina Gorghiu, în cadrul reuniunii desfăşurate la Casa Studenţilor din Iaşi.

La rândul său, copreşedintele liberal Vasile Blaga i-a transmis lui Marius Bodea că, împreună cu Alina Gorghiu, va fi prezent anul viitor la instalarea sa în funcţia de primar al Iaşiului.

Prezent la eveniment, prim-vicepreşedintele PNL Gheorghe Flutur a spus că, dacă în urmă cu o săptămână era îngrijorat privind situaţia filialei ieşene, în condiţiile în care organizaţia avea zece candidaţi la primărie, lucrurile s-au schimbat rapid, iar liberalii ieşeni au dat dovadă de ”înţelepciune”.

”Azi dăm tonul din capitala Moldovei. Strângeţi rândurile şi aliniaţi-vă în spatele lui Marius Bodea, pentru că avem nevoie de primar liberal la Iaşi. Bătălia cu PSD nu va fi uşoară, însă la Iaşi este un culoar mai bun ca niciodată”, a afirmat Flutur.

Marius Bodea, desemnat candidatul PNL la Primăria Iaşi, a spus că ştie ce trebuie făcut pentru ca Iaşiul să se dezvolte, el precizând: ”E necesar să nu mai promitem lucruri în care nu credem”.

În urmă cu o săptămână, consilierul prezidenţial Andrei Muraru a declarat, în cadrul unui eveniment desfăşurat la Aeroportul Iaşi, că dacă ar fi în locul directorului Marius Bodea ar candida la primărie, întrucât are rezultate notabile în această funcţie.

În ultimele zile, ceilalţi nouă candidaţi înscrişi în cursa internă pentru desemnarea candidatului PNL la primărie au precizat că se retrag din competiţie şi că îl susţin pe Marius Bodea.

Ultimul care şi-a anunţat retragerea a fost copreşedintele PNL Iaşi senatorul Dumitru Oprea, el făcând anunţul duminică în cadrul evenimentului la care au fost prezenţi Blaga şi Gorghiu.

Surse din PNL Iaşi susţin că sâmbătă seară, la scurt timp după ce a ajuns la Iaşi, Blaga l-ar fi convins pe Oprea să renunţe la candidatură şi să-l susţină pe Marius Bodea, discuţiile având loc la un restaurant din Iaşi, în prezenţa mai multor reprezentanţi ai PNL.

Marius Bodea este preşedintele CA al Aeroportului Iaşi din anul 2012, el ocupând în timpul guvernării PNL şi funcţia de prefect al judeţului.

Anul trecut, la Aeroportul Iaşi a fost inaugurată noua pistă, iar în urmă cu o săptămână a fost deschis un nou terminal, cu o suprafaţă de 3.600 metri pătraţi. Investiţiile la Aeroportul din Iaşi, realizate din fonduri europene, se ridică la aproape 60 milioane de euro. În urmă trei ani, Iaşiul avea o singură cursă externă, iar în prezent numărul acestora a ajuns la 14.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici