Şeful Comisiei senatoriale de apărare îl contrazice pe Dragnea: Comisia nu a primit vreo invitaţie de la SPP pentru vizitarea unui poligon

Preşedintele Comisiei senatoriale de apărare, Iulian Dumitrescu (PNL), a afirmat, marţi, că nu a fost primită la comisie o invitaţie din partea SPP pentru o vizită la un poligon în ziua în care trebuia dezbătută achiziţia rachetelor Patriot, aşa cum a susţinut preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

180 afișări
Imaginea articolului Şeful Comisiei senatoriale de apărare îl contrazice pe Dragnea: Comisia nu a primit vreo invitaţie de la SPP pentru vizitarea unui poligon

Şeful Comisiei senatoriale de apărare îl contrazice pe Dragnea: Comisia nu a primit vreo invitaţie de la SPP pentru vizitarea unui poligon

Iulian Dumitrescu susţine că la Comisia de apărare nu a ajuns vreo invitaţie de la SPP pentru vizitarea unui poligon săptămâna trecută, vizită care să ducă la amânarea dezbaterilor din comisiei pe marginea proiectului de lege privind achiziţia rachetelor Patriot.

”Pe adresa Comisiei de Apărare din Senat nu a fost transmisă vreo invitaţie din partea SPP pentru vizitarea vreunui poligon, care să se suprapună cu activitatea Comisiei din data de 14 noiembrie 2017 în care ar fi trebuit luat în dezbatere proiectul de lege pentru realizarea «Capabilităţii de apărare aeriană cu baza la sol» aferentă programului de înzestrare esenţial «Sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare (HSAM)»”, a afirmat Iulian Dumitrescu.

Acesta precizează că nici reprezentanţii PNL în Comisia de apărare a Senatului nu au primit, în mod individual, vreo invitaţie la o vizită într-un poligon al Serviciului de Protecţie şi Pază. În consecinţă, Dumitrescu apreciză că absenţa în bloc la şedinţa comisiei de marţea trecută în care trebuia discutată achiziţia rachetelor Patriot rămâne neclarificată.

”Apreciez faptul că liderul PSD, Liviu Dragnea, inventează justificări pentru a masca o decizie politică reprobabilă, luată la acel moment. În ceea ce priveşte interpretarea dată acestui gest consider elocvente precizările ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, făcute în urma întâlnirii cu secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson”, a conchis Iulian Dumitrescu.

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, luni, că secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, l-a întrebat ce s-a întâmplat cu cvorumul de la şedinţa precedentă a Comisie de apărare din Senat, pe a cărei ordine de zi se afla proiectul de lege privind achiziţia rachetelor Patriot.

„I-am spus că sunt probleme de cvorum, din când în când. În niciun caz nu se referă la subiectul în sine şi coaliţia actuală de guvernare are o majoritate confortabilă în Parlament”, a spus Meleşcanu.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, marţi, că nu există nicio ezitare a coaliţiei de guvernare în ceea ce priveşte respectarea parteneriatului strategic cu SUA şi speră ca oficialii americani să se fi lămurit că a fost "furtună într-un pahar cu apă" toată situaţia cu cvorumul pentru sistemul Patriot.

"Foarte bine că l-a întrebat (n.r. : secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson pe ministrul de Externe Teodor Meleşcanu) şi poate acum se lămureşte şi domnul Tillerson şi poate şi ambasada SUA cu această mare furtună într-un pahar cu apă. Nouă ne-a spus, joi la Caraş, domnul Bădălău, preşedinte executiv PSD, vicepreşedinte al Senatului, că membrii din Comisia de apărare de la Senat au fost invitaţi exact în aceeaşi zi şi perioadă să viziteze un poligon de tir. În general nu prea cred în concidenţe, tocmai în ziua aia, la ora aia, drept pentru care joi a discutat, vineri le-am cerut colegilor mei în CExN din Senat ca ieri la 11.00 să întrunească comisia, să dea avizul, seara să se voteze, azi să închiem în Cameră. Întrebarea rămâne, şi eu sunt curios, ca şi colegii mei, de fapt ce s-a întâmplat în comisia de Apărare marţi", a declarat preşedintele PSD.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici