Şeful Statului Major va participa la prima sesiune din acest an a Comitetului Militar NATO în formatul şefilor Apărării

Şeful Statului Major al Apărării (SMA), generalul Daniel Petrescu, va participa miercuri şi joi, la Bruxelles, la prima sesiune din acest an a Comitetului Militar NATO (NATO MC), în formatul şefilor Apărării.

519 afișări
Imaginea articolului Şeful Statului Major va participa la prima sesiune din acest an a Comitetului Militar NATO în formatul şefilor Apărării

Sursa foto: MediafaxFoto

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării, reuniunea va fi condusă de amiralul Rob Bauer, preşedintele NATO MC.

Pe timpul sesiunilor de lucru, celor 32 de şefi ai apărării li se vor alătura Comandantul Suprem al Forţelor Aliate din Europa (SACEUR), generalul Christopher Cavoli, Comandantul Suprem Aliat pentru Transformare (SACT), generalul Philippe Lavigne, şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Printre temele abordate se numără războiul din Ucraina, provocările de securitate, accelerarea implementării unor documente doctrinare, precum „Conceptul fundamental al NATO de ducere a războiului” şi „Conceptul de Descurajare şi Apărare a zonei Euro-Atlantice”, respectiv dezvoltarea de capabilităţi.

Comitetul Militar NATO, cea mai înaltă autoritate militară în cadrul organizaţiei, are rolul de a furniza recomandări Consiliului Nord-Atlantic privind modalităţile în care Alianţa poate răspunde la provocările globale de securitate. De regulă, pe durata unui an, reuniunile la nivelul şefilor apărării se desfăşoară de două ori la sediul NATO din Bruxelles şi o dată într-o ţară membră a Alianţei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici