Şeful vămii din portul Beirut a fost arestat

  • Şeful vămii din portul Beirut a fost arestat
  • Baderi Daher va rămâne în arest până la finalizarea anchetei
  • Numărul morţilor, în urma exploziei, a ajuns la 180
906 afișări
Imaginea articolului Şeful vămii din portul Beirut a fost arestat

Şeful vămii din portul Beirut a fost arestat

Un judecător libanez a emis mandat de arestare pe numele şefului vămii din portul Beirut, Baderi Daher. După patru ore şi jumătate de audiere, judecătorul Fadi Sawan a ordonat arestarea lui.  Şeful vămii va rămâne în arest până la finalizarea anchetei.

Preşedintele Libanului, Michel Aoun, a spus că investigaţia e mult prea complexă, aşa că nu o vor finaliza foarte rapid. Liderul spune că e nevoie de implicarea FBI şi a autorităţilor franceze în anchetă, pentru că au o capacitate mai mare de a afla detalii despre cine a adus nava în port.

Cel puţin 16 responsabili ai portului din Beirut şi ai autorităţilor vamale au fost arestaţi până acum în anchetă.

Autorităţile locale au afirmat că la baza exploziei au stat stat circa 2.750 de tone de nitrat de amoniu.

Numărul morţilor a ajuns la 180 şi mai mult de 6.000 de persoane au fost rănite. Cel puţin 30 de oameni încă lipsesc.

În urma exploziei, întreg Guvernul libanez şi-a dat demisia.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici