Semnarea protocolului "Mişcării pentru noul Bucureşti" de către PDL, UNPR, PNŢCD şi PER, amânată

Semnarea protocolului între PDL, UNPR, PNŢCD şi PER pentru înfiinţarea în Capitală a "Mişcării pentru Noul Bucureşti", eveniment programat pentru sâmbătă, a fost amânată până la o dată care urmează a fi anunţată, informează PDL.

279 afișări
Imaginea articolului Semnarea protocolului "Mişcării pentru noul Bucureşti" de către PDL, UNPR, PNŢCD şi PER, amânată

Semnarea protocolului "Mişcării pentru noul Bucureşti" de către PDL, UNPR, PNŢCD şi PER, amânată (Imagine: Shutterstock)

"Semnarea Protocolului de alianţă electorală pe Bucureşti care urma să se parafeze astăzi, 31 martie a.c., se amână până la o dată care va fi anunţată în prealabil", se arată într-un anunţ al PDL.

PDL, UNPR, PNŢCD şi PER înfiinţează în Capitală "Mişcarea pentru Noul Bucureşti", iar semnarea protocolului în acest sens era programată pentru sâmbătă.

Protocolul ar fi trebuit semnat de către preşedinţii organizaţiilor din Bucureşti aparţinând Partidului Democrat Liberal (Elena Udrea), Uniunii Naţionale pentru Progresul României (Neculai Onţanu), Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (Alex Ştefănescu) şi a Partidului Ecologist Român (Ovidiu Demetrescu).

Întrebat, joi, când va fi semnat protocolul PDL-UNPR pe Bucureşti, purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, preciza că "formula pe care se va merge se va stabiliza în următoarele zile şi va coincide cu anunţarea candidaţilor".

El spunea că, de data aceasta, PDL va merge la Bucureşti cu un candidat pe care îl vor cetăţenii, pentru că ei decid cine conduce Capitala.

Colegiul Director al PDL a decis, în 11 martie, ca organizaţiile judeţene să vină cu propuneri de alianţe, care să nu se numească "Mişcarea Populară", declarau, atunci, pentru MEDIAFAX, surse din partid, care precizau că este posibil ca alianţele electorale care ar urma să se constituie la nivel local, de către PDL cu alte formaţiuni, să aibă denumiri diferite.

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, fost lider PC, dar care îşi anunţase candidatura din partea UNPR în 2012, va candida din partea USL pentru un nou mandat, conform anunţului făcut, vineri, de liderul PSD Victor Ponta.

Şi liderul PC Daniel Constantin a susţinut că Piedone va candida din partea Partidului Conservator.

În 13 decembrie 2011, liderul PDL Bucureşti, Elena Udrea, anunţa, la reuniunea organizaţiilor UNPR din Bucureşti şi Ilfov, că primarul Cristian Popescu Piedone va fi şeful de campanie al PDL şi UNPR în alegerile locale din Bucureşti din anul 2012.

În ovaţiile membrilor UNPR, Udrea a arătat că în această campanie cele două partide vor veni cu surpriza de a avea "cel mai bun posibil" şef de campanie, pe primarul Sectorului 4, Popescu Piedone.

"Vă las să vă imaginaţi confruntarea dintre Popescu Piedone şi Miron Mitrea", le-a spus Elena Udrea participanţilor la reuniune.

În 25 februarie 2012, surse din PDL declarau că Nicolae Onţanu, Liviu Negoiţă, Cristian Popescu Piedone şi Cristian Poteraş vor fi candidaţii PDL la primăriile sectoarelor 2,3,4 şi 6 ale Capitalei.

În 9 martie, secretarul general al UNPR, Neculai Onţanu, declara că formaţiunea sa are candidaţi proprii la toate primăriile de sector ale Capitalei, context în care îl nominaliza candidat al Uniunii la Sectorul 4 pe Cristian Popescu Piedone.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici