Senat: Soţii şi rudele nu pot deţine în acelaş timp funcţii de conducere în universităţi de stat

Senatorii din Comisia pentru învăţământ au adoptat, sâmbătă, un amendament la Legea Educaţiei care interzice deţinerea funcţiilor de conducere, în aceleaşi organisme sau în organisme aflate în relaţii directe de subordonare, în acelaşi timp, de către de soţi, rude şi afini de gradul trei inclusiv.

34 afișări
Imaginea articolului Senat: Soţii şi rudele nu pot deţine în acelaş timp funcţii de conducere în universităţi de stat

Senat: Soţii şi rudele nu pot deţine în acelaş timp funcţii de conducere în universităţi de stat (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Amendamentul se referă la situaţiile din universităţile de stat.

Comisia pentru învăţământ dezbate, sâmbătă, proiectul Legii educaţiei naţionale, în absenţa parlamentarilor puterii.

Şedinţa, care se desfăşoară în cvorum, este condusă de vicepreşedintele comisiei, senatorul PSD Ecaterina Andronescu.

La dezbateri mai participă senatorii PNL Nicolae Robu şi Cristian Ţopescu şi senatorii PSD Dănuţ Prunea, Doina Silistru şi Ioan Mang.

Senatorii din Comisia pentru învăţământ discută, la ora transmiteri acestei ştiri, articolul 282 din subcapitolul "Ocuparea funcţiilor didactice şi a posturilor didactice", proiectul de act normativ numărând, în total, 331 de articole.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici