Senator, luat prin surprindere de amânarea sesiunii extraordinare: "E ca în bancul ăla cu...! "

Câţiva senatori, de la PP-DD, PNL şi PDL au venit, luni, în holul Senatului, pentru a participa la şedinţa de plen pentru reducerea CAS-ului, aceştia declarând că au aflat de convocarea Senatului de pe pagina oficială a instituţiei şi că nu au fost informaţi de amânarea sesiunii extraordinare.

392 afișări
Imaginea articolului Senator, luat prin surprindere de amânarea sesiunii extraordinare: "E ca în bancul ăla cu...! "

Senator, luat prin surprindere de amânarea sesiunii extraordinare: "E ca în bancul ăla cu...! " (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Ioan Iovescu, senator PP-DD de Timiş a declarat, după ce a constatat că sala de plen e goală, că i se pare nefirească decizia Biroului Permanent, manifestându-şi nemulţumirea pentru timpul pe care l-a pierdut pentru a veni în Bucureşti.

"Am venit din Timiş, cu gândul să vin la plen şi am auzit, stupefiat, că Biroul Permanent a decis să nu mai fie plen. Auzisem eu zvonuri că PSD-ul nu şi-ar fi convocat senatorii, dar asta este altă problemă. Noi, senatorii, avem site-ul Senatului şi, dacă vedem că este plen, nu mai aşteptăm să fim sunaşi de şeful de partid sau altcineva", a spus Iovescu.

El a mărturist că ar fi votat pentru reducerea CAS-ului, deşi, când a fost votată prima dată legea în Senat, s-a abţinut.

"Bănuiam că va fi un scandal, eu de la început am spus că CAS-ului ăsta este un motiv de amânare şi de a crea celor din presă un subiect de scandal. Dacă vroiam să îl facă, îl faceau, e doar un circ. De data asta aş fi votat ”pentru”, pentru a nu se mai întâmple nicio amânare, dar mă întreb de ce nu se face? Nu există voinţă politică", a spus senatorul PP-DD.

Un alt senator independent, de Prahova, Andrei Liviu Voloşevici, venit în holul plenului Senatului, a promis că va veni la următoarea şedinţă de plen, şi că nu ştia de amânarea sesiunii parlamentare. "Nu pot comenta foste multe, acesta este motivul pentru care sunt prezent, aici. Eu ştiam că astăzi, la 16.00, este şedinţă de plen. Nu este, ne-om lămuri, venim data viitoare", a spus Volosevici.

Şi senatorul Ioan Ghise, ajuns în sala de plen, le-a transmis jurnaliştilor prezenţi să aibă răbdare, pentru că vor sosi curând şi colegii săi."Aveţi răbdare, şedinţa este programată pentru ora 16.00", a spus Ghişe, care a rămas uimit de faptul că între timp, Biroul Permanent a decis convocarea sesiunii extraordinare a Parlamentului pentru săptămâna viitoare.

"Serios? Nu am ştiu. Nu m-a anunţat nimeni. Atunci mergem acasă. E ca în bancul ăla cu Bulă, îl ştiţi? În timpul comunismului, se făcea economie de curent şi a scris la sonerie: Nu sunaţi! Ies eu din când în când. Aşa şi noi, venim din când în când", a declarat Ghişe, după ce a fost informat de jurnalişti că şedinţa de plen s-a amânat.

Un grup de zece senatori PDL şi PNL s-a prezentat, de asemenea, puţin după ora 16.00, în holul Senatului.

Ei şi-am manifestat nemulţumirea pentru faptul că în plen nu există nici măcar reprezentanţii aparatului tehnic al Senatului, în condiţiile în care plenul a fost convocat de preşedintele Călin Popescu Tăriceanu.

"Şedinţa a fost convocată conform Regulamentului. Această şedinţă trebuia să aibă loc, indiferent dacă era sau nu cvorumul asigurat. Sunt mai mulţi colegi veniţi în Senat, noi am venit doar să constatăm că nu există aparatul tehnic, nici preşedintele de şedinţă şi secretarul", a declarat Florian Daniel Cristian, viceliderul grupului PDL.

După câteva minute de discuţii, senatorii au plecat, decişi să revină la următoarea şedinţă de plen, convocată pentru data de 25 august.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici