Senator PNL: PSD-ALDE au tăiat banii alocaţi la investiţii şi i-au transferat în scop electoral

Senatorul PNL Florin Cîţu a acuzat PSD-ALDE că au tăiat din banii alocaţi investiţiilor şi i-au transferat în scop electoral către cheltuieli neproductive, cum ar fi „salarii de lux pentru bugetari, pensii speciale, salarii pentru amante şi beizadele, subvenţii pentru companiile de stat”.

126 afișări
Imaginea articolului Senator PNL: PSD-ALDE au tăiat banii alocaţi la investiţii şi i-au transferat în scop electoral

Senator PNL: PSD-ALDE au tăiat banii alocaţi la investiţii şi i-au transferat în scop electoral

„PSD+ALDE ati furat banii de investitii din buget! Nu mai mintiti si nu mai manipulati. Investitiile publice ca % din PIB au ajuns la minim istoric in guvernarile PSD+ALDE. Теодорович stie cel mai bine si va raspunde pentru asta, chiar daca nu si-a asumat bugetul pentru 2019”, a scris Florin Cîţu, marţi, pe Facebook.

Liberalul mai precizează că în tot timpul în care coaliţia PSD-ALDE a tăiat din sumele alocate investiţiilor au crescut taxele şi accizele.

„Dar lucrurile sunt si mai grave! PSD +ALDE au taiat din banii alocati investitiilor si i-au transferat in scop electoral catre cheltuieli neproductive - salarii de lux pentru bugetari, pensii speciale, salarii pentru amante si beizadele, subventii pentru companiile de stat, asistati sociali care pot sa munceasca dar nu vor. In tot acest timp au crescut taxele, accizele si au suprareglementat economia- supraacciza, suprataxarea contracte part time, OUG 114, OUG 19/2019, TVA Defalcat etc”, a conchis Cîţu.

Reacţia vine după ce Ministerul Finanţelor analizează posibilitatea impozitării progresive a pensiilor speciale, ca modalitate de a reduce impactul asupra actualului buget, astfel încât la rectificarea bugetară anunţată la sfârşitul lunii să se încadreze în deficitul de 3%, potrivit unor surse din PSD.

Astfel, Eugen Teodorovici analizează măsurile pe care trebuie să le aplice pentru a scădea deficitul bugetului de stat la 3% din PIB, limita acceptabilă conform normelor UE. Acestea vor fi anunţate la sfârşitul lunii iulie, odată cu rectificarea bugetară.

Prin urmare, din cei 11 miliarde de lei, care reprezintă deficitul bugetar actual, ministrul Finanţelor plănuieşte tăierea a 7 miliarde de lei din cheltuielile Guvernului, pentru a se încadra în ţinta de deficit de 3%, adică 4 miliarde de lei, conform surselor social-democrate.

Taguri:
cîţu,
pnl,
buget

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici